23948sdkhjf

Arbejde til 30 mand: Rekordordre til Kallehave Stål

Nordborg-virksomheden Kallehave Stål & Montage har vundet en storordre i forbindelse med den nye tunnelelementfabrik, hvor betonelementerne til Femern-Bælt forbindelsen skal produceres.

- Vi skal montere alle facader og hele taget på tunnelfabrikken – 140.000 kvadratmeter i alt. Der skal vi levere både mandskab, lifte og lastbiler, fortæller indehaver Jan Kallehave.

- Facaden skal laves af sandwichelementer med mineraluld, som monteres direkte på stålet. Den slags facadesystemer laver vi faktisk en masse af, så det er ikke nyt for os, fortsætter han.

Selve byggeriet af tunnelelementfabrikken vandt Give Steel i februar som en totalentreprise, og de har altså nu entreret med Kallehave Stål & Montage til tag- og facadedelen.

De to virksomheder kender hinanden særdeles godt.

- Vi arbejder rigtig meget sammen med Give Steel og har gjort det gennem de seneste seks-syv år, siger Jan Kallehave.

Han anslår, at Kallehave Stål & Montage skal bruge 30 mand på opgaven, når der er flest i sving.

Jan Kallehave forventer opstart omkring oktober/november, og efter planen er man helt færdig med tag og facade ved udgangen af 2022.

Selve tunnelelementfabrikken skal producere første element til Femern Bælt-tunnelen fra slutningen af 2023 og det sidste i sidste halvdel af 2026.

Det er Joint Venture-selskabet Femern Link Contractors (FLC), der står for design og byggeri af sænketunnelen til Femern Bælt-tunnelen, der har lagt ordren hos Give Steel.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093