23948sdkhjf

Migatronic lancerer kraftfuld svejser

Migatronic er klar med en ny højtydende svejsemaskine med puls til industrien. Navnet på det nye produkt er Sigma One, hvilket henviser til maskinens eneste formål: at svejse - meget, lydet det fra Migatronic.

Med den nye svejsemaskinserie imødekommer Migatronic en specifik efterspørgsel i markedet. Et krav om en high-end svejsemaskine med puls til kontinuerlig svejsning i den tunge industri, til præfabrikation og til svejsning i store godstykkelser.

- Vi ser et voksende behov for en avanceret, kraftfuld svejsemaskine. Nogle professionelle svejseproduktioners mest dominerende krav er at være meget produktiv, for eksempel ved svejsning af tykke plader. De svejser mange meter hver dag og har kun brug for få specielle funktioner til raffinering af buen. Med Sigma One imødekommer vi den efterspørgsel, siger Mads Jensen, chief technology officer og chief product officer hos Migatronic.

Han peger på, at Sigma One er udviklet til professionelle svejseproduktioner, hvor der kræves et højt produktivitetsniveau, og hvor en svejsning består af mange lag.

- Vi ser hver svejsning som en bedrift, og det er vigtigt, at svejsere har den rette opsætning til at få arbejdet udført korrekt, effektivt og i høj kvalitet. Sigma One gør det muligt for svejseren at koncentrere sig og udføre sit arbejde uden nogen forstyrrelser, siger Mads Jensen.

Kontinuerlig svejsning

Med en Sigma One med separat trådboks og lange svejseslanger kan svejseren for eksempel blive inde i en beholder i lang tid. Maskinen understøtter kontinuerlig svejsning, hvilket er et dagligt scenarie i den tunge industri.

Sigma-navnet stammer fra den populære Sigma Select, der er en fleksibel svejsemaskinserie, som brugeren kan konfigurere efter behov og opgradere, hvis behovene ændres. Sigma Ones ydeevne er på det samme høje niveau som Sigma Select, men den har færre konfigurationsmuligheder, så brugeren kan bruge al sin tid på sit eneste formål: svejsningen.

- Sigma One har ét enkelt formål, nemlig at svejse. Man kan jo sige, at det er formålet med alle svejsemaskiner, men det gælder især for den her. Det betyder, at den her konfiguration er designet til svejseproduktioner med et stort hold svejsere, der svejser meget - og intet andet, forklarer Mads Jensen.

Brugeren kan også tilføje et reguleringsmodul til brænderen, så svejseren kan ændre svejseparametrene uden at skulle være lige ved siden af maskinen. Det øger effektiviteten og forenkler arbejdsprocedurerne i en travl svejseproduktion.

Puls og produktivitet

De fleste professionelle svejseproduktioner søger efter måder at forbedre produktiviteten på. I mange tilfælde er Sigma One med puls-svejseprocesen let at implementere i de daglige arbejdsprocedurer, og den øger svejsehastigheden betydeligt sammenlignet med almindelig DC-svejsning. Den lave varmetilførsel og sprøjtefri svejsning gør den ifølge Migatronic ideel til rustfri stål og aluminium.

Kunder kan konfigurere et antal forskellige Sigma One-maskiner til 300 A, 400 A eller 550 A, i en kompakt svejsemaskine eller en med en separat trådboks, med synergisk DC eller synergisk DC og puls og med luftkølede eller vandkølede slanger. Det grafiske kontrolpanel er intuitivt at navigere og let at bruge for både svejseren og værkføreren.

- Displayet er brugervenligt for både erfarne og mindre erfarne brugere. De mange velkendte symboler og visuelle præsentationer af indstillinger viser, hvordan dine justeringer vil påvirke den svejsning, du er ved at udføre. Væsentlige oplysninger som materiale, gas og pladetykkelse præsenteres, så de altid er lette at finde. Det gør det nemt for alle svejsere at bruge kontrolpanelet, men også for andre brugere, som for eksempel værkføreren eller den tilsynsførende, som nogle gange har behov for at betjene en svejsemaskine, siger svejseekspert og IWS hos Migatronic, Michael Andersen

Ud på 12 markeder

Sigma One vil blive lanceret på mere end 12 markeder over hele Europa dette forår. Det vil også snart være muligt at se, røre og prøve den hos en af Migatronics danske forhandlere.

- Vi ser frem til at introducere den her nye high-end svejsemaskine på det danske marked for professionelt svejseudstyr. Jeg tror, at vores meget dygtige forhandlere vil være stolte over at inkludere Sigma One i deres forretning, og at den kan styrke deres produktsortiment, siger Torben Rosengaard Christensen, country sales manager hos Migatronic i Danmark.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11