23948sdkhjf

Dragsbæk: Nu er det slut med at købe reservedele på Ebay

Dragsbæk i Thisted er Danmarks største producent af margarine, og virksomhedens pakkelinje har kørt uafbrudt 24 timer i døgnet i 17 år.

Linjen har håndteret omkring 400 tons margarine - hver uge - og er helt central i forhold til lagerstyring og planlægning.

Det oplyser Dragsbæk i en pressemeddelelse, hvor virksomheden beskriver, hvordan produktionschef Karsten Rokkedahl med tiden begyndte at opdage nogle mangler og udfordringer ved maskinen.

Operatørerne manglede blandt andet indblik i forskellige forhold omkring pakningen. Det førte til ressourcespild og merforbrug af emballage, og resulterede af og til i, at fabriksarealet blev overfyldt og udgjorde en unødig sikkerhedsrisiko. 

- Nogle gange var vi nødsaget til at fremskaffe dele til maskinerne på Ebay, det var ikke en holdbar løsning på langt sigt, konstaterer Karsten Rokkedahl.

To mulige løsninger

Sammen med Dragsbæks systemintegrator, Picca Automation, og automatikleverandøren Rockwell Automation begyndte han og at kigge på, hvordan de ældre systemer kunne moderniseres. 

Produktionschefen blev præsenteret for to scenarier. 

Det første var at demontere den eksisterende maskine og montere en helt ny produktionslinje. Selv om det var optimalt, så var det omkostningstungt og ville lægge pres på virksomhedens budget. 

Det andet scenarie var mere attraktivt. I stedet for at kassere det hele og erstatte med nyt, ville Picca Automation og Rockwell Automation totalrenovere og ombygge udstyret. Ved at bruge den eksisterende maskine som grundlag kunne teamet tilføje nye komponenter og transformere linjen op til moderne standard. Samtidig blev pladskravet reduceret, og der blev skabt mulighed for løbende opgraderinger.

Backup-maskine sat ind

Den gamle maskine blev taget ud af produktion i flere uger. En backup-maskine fortsatte fabrikkens produktion. Dragsbæks maskine blev placeret i et separat skræddersyet lokale, hvor de nye dele blev installeret.

Ifølge Karsten Rokkedahl har det givet en komplet løsning med bedre kontrol, sikkerhed og dataindsamling i Dragsbæks pakkelinje. Og som bonus betød moderniseringen også en betydelig reduktion af maskinens samlede størrelse.

Dragsbæk kan med den nye maskine skære margarinepakkerne med langt større præcision, hvilket reducerer variationen mellem pakkerne fra 30 gram helt ned til kun tre gram. Virksomheden anslår desuden, at den nye løsning er 10 gange mere effektiv end før. Det giver en besparelse på op til 2,1 tons materiale - ugentligt. 

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078