23948sdkhjf

Stort dansk pensionsselskab investerer i Stiesdal A/S

PensionDanmark bliver ny investor i Stiesdal, som udvikler flydende fundamenter til havvind, teknologi til energilagring, PtX-teknologi og pyrolyseanlæg til både fangst og lagring af CO2 fra atmosfæren og produktion af grønne brændstoffer.

PensionDanmark bliver ny minoritetsaktionær i den danske cleantech-virksomhed Stiesdal, der arbejder med fire forskellige teknologier, der skal bidrage positivt til den grønne omstilling. 

- Vi står stærkt med PensionDanmarks indtrædelse i virksomhedens ejerkreds. PensionDanmark er kendt for at have bæredygtighed og ansvarlighed som en del af DNA’et og for at fokusere på vedvarende energi og jobskabelse. Det passer perfekt til virksomhedens værdier og visioner, siger Henrik Stiesdal, administrerende direktør i Stiesdal A/S i en pressemeddelelse.

Stiesdal har siden etableringen i 2016 gjort store fremskridt i udviklingen af innovative løsninger til brug for den grønne omstilling og har formået at indgå i flere partnerskaber med både danske og internationale virksomheder.

- Investeringen i Stiesdal har et betydeligt afkastpotentiale, samtidig med at det er en virksomhed, der i høj grad kan bidrage til at modvirke klimaforandringer og skabe nye grønne jobs i Danmark. Dermed er den et perfekt match for os, siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Stiesdals fire teknologier har alle potentiale til at bidrage til opnåelsen af de globale klimamål. Eksempelvis kan virksomhedens flydende fundamenter gøre det muligt at installere havvindmøller uanset havdybden, og det kan mangedoble det i forvejen meget store potentiale i havvind på verdensplan. Stiesdal forventer i løbet af 2021 at installere et demoprojekt med et af sine flydende fundamenter ud for Norges kyst med finansiering fra Shell, RWE og Japans største forsyningsselskab, Tepco.

- Stiesdal er en ung virksomhed, men de har vist, at de kan tænke nyt, udvikle konkrete løsninger og etablere partnerskaber, der virkelig kan flytte den grønne omstilling. PensionDanmarks investering, som er på et pænt trecifret millionbeløb, skal bruges til at understøtte virksomhedens fortsatte produktudvikling. Med fire teknologier, der alle rummer et betragteligt potentiale, er der flere veje til succes, og med en erfaren personkreds, der tidligere har vist, at de kan løfte grøn energi kommercielt, har vi stor tiltro til, at Stiesdal kommer til at gøre en forskel, siger Torben Möger Pedersen.

PensionDanmarks investering i Stiesdal sker ved tegning af nye aktier. Samtidig med PensionDanmarks investering rejses der også kapital fra den eksisterende ejerkreds.

Investeringens størrelse og aktieandelen oplyses ikke efter gensidig aftale mellem parterne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094