23948sdkhjf

Tjæreborg Industri går 20 millioner frem: Varmepumperne trækker det store læs

Idriftsættelse af 18 store varmepumper hos de danske fjernvarmeselskaber, en fremgang i resultat før skat på 20 millioner og et forholdsvist højt aktivitetsniveau.

Det fremgår af Tjæreborg Industris regnskab for 2020, at der har været fart over feltet, og at der er tjent penge. 

Ikke desto mindre skriver selskabet, at 2020 blev et utilfredsstillende år for Tjæreborg Industri A/S.

Men det er faktisk ikke helt korrekt. 2020 var et tilfredsstillende år.

Det fortæller salgs- og projektchef Leif Hornbak. Det lille u foran tilfredsstillende er nemlig en stavefejl begået af revisoren. Rettet bliver det ikke. Men det er vel også underordnet, når man kan fremvise sorte tal på bundlinjen og en solid ordreborg.

Røde tal vendt til sorte

Tjæreborg Industri har i 2020 realiseret en bruttofortjeneste på 115 millioner kroner mod 87,5 millioner kroner året før. 

Resultat før skat lander på 9,5 millioner kroner mod et minus på 10,3 millioner kroner året før. Altså en fremgang på bundlinjen på næsten 20 millioner kroner.

Forklaringen på fremgangen er ganske simpel.

- Vi havde et meget travlt 2020. Det var fortrinsvist de mange varmepumpe-projekter, der var årsagen. Vi idriftsatte 18 store varmepumper sidste år, fortæller Leif Hornbak, og tilføjer: 

- Vi har også haft ret godt gang i vores ledningsnet til fjernvarme. 

Corona har altså ikke haft den store betydning for virksomheden, i hvert tilfælde ikke når det kommer til opgaverne til energisektoren. I betonafdelingen er det en anden snak.

- Det har ikke påvirket vores arbejde i energisektoren, men i den sidste halvdel af 2020 var der ikke noget stort marked for vores betonafdeling, siger Leif Hornbak, der tilføjer at travlheden har indfundet sig i betonafdelingen igen.

Varmepumper og elkedler

Som nævnt var det de mange store varmepumpe-projekter, der trak det helt store læs i 2020. Leif Hornbak forventer ikke, at den høje aktivitet på området fortsætter. 

Starten på indeværende regnskabsår har dog været god. 

- Det går planmæssigt. Vi har stadig nogle varmepumpeprojekter fra 2020, der skal gøres færdige. Vi oplever dog, at det her i 2021 er rigtig gang i elkedlerne og arbejdet med fjernvarmeledningsnet. Det sidste skyldes de mange konverteringsprojekter fra naturgas til fjernvarme, siger Leif Hornbak, og tilføjer: 

- Ordrebogen er fint fyldt ud. Men ikke dermed sagt, at vi ikke kan tage flere ordrer ind.

Forventninger til 2021

Med et fint punktum for regnskabsåret 2020 kan Leif Hornbak se fremad. 

- Vi kan mærke, at markedet for varmepumper er stagneret. Der var et kæmpe boom, da man kunne få energibesparelser, men aktivitetsniveauet her er lavere end sidste år, siger Leif Hornbak.

Tjæreborg Industri forventer derfor et resultat før skat for 2021 på omkring 7 millioner kroner. 

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079