23948sdkhjf

Danske legerobotter skal indtage Schweiz og Tyskland

Danske Shape Robotics, som laver Fable-robotter til undervisning, har fået distributører i både Schweiz og Tyskland.

Så nu skal de små modulære danske robotter ind i undervisningen i de tyske og schweiziske skoler.

I Schweiz drejer det sig om Bischoff AG, som i  forvejen leverer teknologiske løsninger til uddannelsesinstitutioner i Schweiz.

- Aftalen med Bischoff AG åbner et nyt vigtigt marked for os. Vi har i øjeblikket fokus på at øge vores tilstedeværelse i de tysktalende DACH-lande, da der ligger et stort vækstpotentiale her, efterhånden som landene accelererer deres digitalisering, siger David Johan Christensen, CEO fra Shape Robotics.

I Tyskland har Shape Robotics indgået aftale med Conrad Electronic, som er en ledende forhandler af elektronik med 3.500 ansatte og 36 detailbutikker.

- Conrad er en meget stærk partner i Tyskland og vi er stolte over at kunne byde dem velkommen som Fable forhandler. Der er ingen tvivl om at Conrad spiller en vigtig rolle for vores strategi i Tyskland som er et af vores fokusmarkeder, siger David Johan Christensen.

Shape Robotics venter at høste fordele af, at Tyskland i disse år investerer massivt i uddannelsessektoren blandt andet i form af investeringsprogrammet ’DigitalPakt Schule’ på 5,5 mia. Euro, hvis formål er at fremme digitalisering af den tyske grundskole.

Tilsvarende er der initiativer i Schweiz for at fremme de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Digital Switzerland er en organisation, der har skabt "Computational Thinking"-initiativet. Organisationens mål er, at alle skoler i Schweiz skal tilbyde undervisning i kreativ programmering og teknologiforståelse.

Shape Robotics sælger sine education-robotter i hele verden. Den bidrager ifølge virksomheden til at forberede de studerende til en omskiftelig fremtid, hvor digitale teknologier, kunstig intelligens og automatisering præger familie- og arbejdsliv.

Ud over Fable-robotten så lancerede Shape Robotics i 2020 telepresence-robotten Fable Connect. Den gør det muligt at få studerende tilbage til klassen ved hjælp af robotten.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063