23948sdkhjf

Længere værktøjslevetid med præcisionskøling

Sandvik Coromant opgraderer en gammelkendt værktøjsserie med præcisionskøling

Bearbejdning som drejning i stål er krævende for det spåntagende værktøj. Generelt kan drejeværktøjer med dyser til præcisionskøling af skærezonen styre spånbrydningen og give sikker bearbejdning. Brug af køling kan styre både spånbrydningen og værktøjstemperaturen, og det giver længere og forudsigelig værktøjslevetid samt en positiv indvirkning på overfladekvaliteten.

De mange fordele ved brugen af præcisionskøling gør, at mange af Sandvik Coromants værktøjer til drejning i stål er udstyret med køleteknologi. Nu bliver en af Sandvik Coromants mest udbredte gruppe af værktøjer til drejning opgraderet.

T-Max P-skær er specialdesignet til drejning med stor ydelse, og Coromant Capto er et modulopbygget QuickChange-værktøjskoncept, der omfatter et stort udvalg af forlænger- og reduktionsadaptere som hjælp til montering af værktøjer med forskellige længder og designegenskaber. Som en del af et værktøjssortiment, der kombinerer den modulopbyggede Coromant Capto-kobling med T-Max P-skærfastspænding, fås Coromant Capto-værktøjsholdere til T Max P i to varianter: T Max P-fastspænding med hævearm til drejning af mellemstore til store komponenter og stabil T Max P RC-fastspænding, der er designet til at give maksimal driftsikkerhed.

Coromant Capto værktøjsholdere til T-Max P er med præcisionsover- og underkøling, og det betyder, at kølevæsken føres ud til både værktøjets spånvinkel og fasside.  Denne funktion er designet til at reducere driftstemperaturen.

Fordi præcisionsoverkøling, der er rettet direkte mod skærzonen, kan forbedre spånbrydningen og give et større procesvindue, der ikke kræver operatør, kan denne metode bruges til at forbedre effektiviteten ved ubemandet bearbejdning. Det sikrer, at processen kan udføres med større pålidelighed, der desuden kan reducere omkostningerne til operatører.

Integreret underkøling kan potentielt være med til at forbedre værktøjslevetiden med op til 20 procent. Fordelen ved underkøling bliver endnu større, jo mere varme der udvikles, og det forbedrer komponentomkostningerne og reducerer værktøjsomkostningerne per komponent.

- Mange af Sandvik Coromants produkter er med præcisionskøling. Vi indså, at der var fordele ved at implementere køling for omkring et årti siden, og har lige siden tilføjet denne teknologi til nye og eksisterende produkter. Som led i denne udvikling kan vi tilbyde en komplet drejeværktøjsløsning med både præcisionsover- og -underkøling, forklarer Staffan Lundström, product manager hos Sandvik Coromant.

- Coromant Capto-værktøjsholdere til T Max P rummer også Sandvik Coromants største gruppe af drejeværktøjer, til de oftest brugte drejeskær. På det grundlag vidste vi, at det var vigtigt, at vi indførte køling i serien for at forlænge værktøjslevetiden og øge komponentkvaliteten ved bearbejdning af krævende materialer, fortsætter han.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109