23948sdkhjf

Opsplitning gav røde tal hos Fiberline Composites

I 2020 steg omsætningen hos Fiberline Composites med 14 procent til 678 millioner kroner. Den operationelle indtjening (ebitda) blev forbedret, men som følge af omkostninger og nedskrivninger i forbindelse med den gennemførte opdeling af Fiberline i to selskaber, blev resultatet efter skat et underskud på 23 millioner kroner.

Fiberline Composites har udskilt aktiviteterne i byggeri-divisionen til et selvstændigt søsterselskab ved navn Fiberline Building Profiles. En del af de udskilte aktiviteter har været tabsgivende og der har været afholdt engangsomkostninger til afviklingen heraf. Endvidere er der indgået en sale & lease back aftale omkring Fiberlines domicilejendom.

Sidst men ikke mindst har hollandske ABN Amro Energy Transition Fund (ETF) købt 34 procent af aktierne i selskabet. Via disse transaktioner har Fiberline slanket balancen og reduceret den rentebærende gæld med cirka 300 millioner kroner og øget soliditeten til 36,9 procent.

Med udskilningen er Fiberline Composites nu en fuldt dedikeret virksomhed for pultruderede løsninger til vindenergi-industrien.

- Udviklingen i den operationelle indtjening er positiv, og balancen er styrket, så fundamentet for fremtidig profitabel vækst er på plads, udtaler CEO Ole Arenfeldt Jensen i en pressemeddelelse.

- Vi har nu den kapitalstruktur, der gør os i stand til at etablere fabrikker i Indien, Mexico og England og dermed skabe den mest konkurrencedygtige supply chain til det stærkt voksende vindmarked, fortsætter han.

- Vingerne bliver længere, og det øger efterspørgslen for vores pultruderede profiler. Ved at producere vores profiler tæt på vingefabrikkerne, sikrer vi vores kunder den stærkeste supply chain, både ud fra økonomiske, sikkerhedsmæssige og bæredygtighedsmæssige aspekter, slutter Ole Arenfeldt Jensen.

Fiberline Composites A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 678,3 593,7
Ebitda 9,6 -3,0
Resultat før skat -53,2 -63,5
Årets resultat -23,2 -52,6
Balancesum 409,6 555,6
Egenkapital 150,9 115,6
Antal ansatte 381 348
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111