23948sdkhjf

Eltronic deler lærlinge med nøglekunde

Automationshuset Eltronic og ingrediensvirksomheden Palsgaard har sammen taget initiativ til et samarbejde om en deleordning for automationstekniker- og elektrikerlærlinge.

Formålet er at tilbyde lærlingene et bredere lærlingeforløb.

- Vi har indgået det her samarbejde med vores nøglekunde Palsgaard A/S, fordi vi har en fælles ambition om at give vores lærlinge et solidt og bredt fundament. De skal have berøring med hele processen. Palsgaard A/S tilbyder noget andet end os, og sammen kan vi højne fagligheden hos den næste generation og sørge for, at de har kompetencerne til det arbejdsmarked, der venter dem, siger Morten Svendsen, administrerende direktør hos Eltronic, i en pressemeddelelse.

Mens Eltronic kan give lærlingene et indblik i, hvordan maskiner og anlæg bygges op fra bunden og giver dem kendskab til tavlebyg og PLC-programmering, er Palsgaard specialister i drift, fejlfinding og vedligehold af eksisterende processanlæg. Og lige netop den kombination sikrer, at lærlingene kommer hele vejen rundt.

Hos Palsgaard ser man ligeledes positivt på ordningen.

- Vi vil rigtig gerne være med til at løfte det samfundsansvar, der ligger i at have lærlinge. Det er vigtigt for os, at vi som virksomhed tilbyder et forløb, der uddanner de unge bedst muligt. Vi har lærlinge inden for flere grene, men har haft nogle udfordringer med at tilbyde automationsteknikerlærlinge et bredt nok forløb alene hos os. Samarbejdet med Eltronic A/S er derfor helt unikt og gør, at vi også kan tage flere lærlinge ind og være sikre på, at de får et værdifuldt forløb, forklarer Kim Bøjstrup, COO i Palsgaard.

Palsgaard-lærling er begejstret for samarbejdet

Thor Johansen er automationsteknikerlærling hos Palsgaard. Han startede i efteråret sidste år og er første mand i ordningen. Palsgaard og Eltronic har efterfølgende i fællesskab rekrutteret endnu en delelærling, Robert Sander Bertelsen, der begyndte sit forløb i marts i år.

For Thor Johansen betyder samarbejdet, at han får hele forståelsen med og mere ud af sin læretid.

- Hos Palsgaard A/S har jeg allerede haft fingrene i drift og vedligehold af avancerede procesanlæg og lært en del. Nu er jeg rykket over til Eltronic A/S, hvor jeg er med til at bygge tavler op fra bunden - og det har været en øjenåbner. Jeg forstår meget bedre baggrunden for de udfordringer, jeg har haft med service og drift af anlægget ved Palsgaard A/S, forklarer Thor Johansen.

Med aftalen mellem Eltronic og Palsgaard får Thor og andre lærlinge også mulighed for at være en del af Eltronics lærlingeklub. Den fungerer som et socialt netværk, hvor lærlinge kan trække på hinanden og udlærte svende, der også er tilknyttet.

Flere ”dele-lærlinge” i fremtiden

Eltronic og Palsgaard planlægger at holde løbende evalueringer af forløbet, og målet er at tage endnu flere lærlinge ind på ordningen i løbet af de næste par år. Derudover overvejer Eltronic, om samarbejdet kan udvides til andre grene af uddannelser inden for produktion og automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094