23948sdkhjf

Ny industrialliance vil booste grøn udvikling: Første punkt er solceller

Det er betonvare-producenten Confac i Randers, transportvirksomheden Rygaard i Grenå og Haarup Maskinfabrik i Silkeborg, som er gået sammen om etableringen af det nye grønne netværk for GAIA for mindre og mellemstore produktionsvirksomheder. GAIA står for Grøn Aktiv Industri Alliance, og målet er sætte handling bag ordene om reduktion af verdens CO2-udslip.

Første møde finder sted på Haarup Maskinfabrik 12. maj, og mødet sætter fokus på, om det er en god løsning at få solceller på industriens taget, Baggrunden er, at blot fem procent af industriens tage i dag bruges til solceller, og GAIA stiller spørgsmålet; Hvorfor er der ikke flere virksomhed, som udnytter solceller.

Netop solceller er valgt som første emne i netværket, fordi solcellerne spiller en vigtig rolle grønne omstilling, Haarup Maskinfabrik har været igennem. Haarup Maskinfabrik har i dag fem solcelleanlæg på henholdsvis taget af fabriksbygningerne og på landjorden ved siden af.

Initiativtagerne oplyser, at målet er, at netværket skal være overskueligt og operationelt. Møderne holdes på skift hos deltagerne, og ambitionen er at 10 virksomheder som medlemmer af GAIA i løbet af 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079