23948sdkhjf

Fynboer har ustyrlig succes med desinfektionsrobot

Blue Ocean Robotics i Odense har haft helt ustyrlig succes med sin UVD-desinfektionsrobot i 2020. Salget af UVD-robotterne er 11-doblet i løbet af året. Det medvirker til Blue Oceans bedste år nogensinde.

Det oplyser adm. direktør Claus Risager til Jern & Maskinindustrien.

Væksten har været overvældende, og i begyndelsen af 2020 var det svært for Blue Ocean at følge med i produktionen. Men det har firmaet efterhånden fået styr på.

- Vi har en modulær tilgang til vores produktion, hvor vi lægger større og større moduler ud til leverandører og selv koncentrerer os om at samle og teste robotterne. Det giver os en fantastisk mulighed for at skalere, og det har vi udnyttet i 2020, ligesom vi også fremad vil kunne håndtere efterspørgslen, siger Claus Risager.

I regnskabets termer, så er bruttofortjenesten steget fra 17 mio. kr i 2019 til 71 mio. kr i 2020. Blue Ocean Robotics opgiver ikke omsætningstal. Tilsvarende er personaleomkostninger steget fra  33 til 69 mio. kr. Overskuddet for 2020 lyder på 300.000 kroner.

- Er et overskud på godt 300.000 kroner tilfredsstillende i et år med så høj vækst i salget?

- Vi har haft mange store præstationer i 2020. Vi har udviklet tre nye robotter, hvor de to er i markedet nu og den tredje kommer efter sommer. Vi har udviklet vores forretning til at være aktiv i 80 lande og med en global markedsposition på over 75% for UVD-robotter. Vi har hjemtaget et dusin patenter. Vi har købt og overtaget den amerikanske virksomhed Suitable Technologies. Vi har tredoblet medarbejderstaben. Vores salg er mangedoblet. Så ja, vi har virkeligt leveret meget sidste år. Og på den baggrund er vores resultat ganske tilfredsstillende, siger Claus Risager.

- Får I brug for kapitaltilførsel i år?

- Blue Ocean Robotics er meget fokuseret på at udvikle vores forretning i forhold til markedsandele, og at sikre så mange robotter i flåden som overhovedet muligt. Samtidig er vi meget ambitiøse i forhold til at have markedets bedste kvalitet og robotter. Det koster altsammen penge, så derfor vurderer vi løbende, om der skal tage ny kapital ind til at finansiere de accelererende væksttiltag. Vi har de seneste fire år rejst yderligere kapital hvert år, så det kan også komme på tale i år. Vi kigger dog ind i et år 2021, hvor der er overskud på driften i andet halvår, så ny kapital vil kun komme på tale med en endnu mere offensiv vækststrategi, siger Claus Risager.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125