23948sdkhjf

Droner og robotter viser sig frem for jyske landmænd

Der er inviteret på drone- og robotshow på Stauning Lufthavn ved Skjern i Vestjylland 28. maj. Business Region Midtvest vil slå et slag for, at droner og robotter kan bruges i det daglige i landbruget og i fiskeriet.

Her vil man blandt andet kunne se robotter, der rydder ukrudt, sprøjter og slår græs.

- Der er enorme perspektiver i implementeringen af robotter og droner i fremtidens fødevareproduktion. Det kan hjælpe med en langt mere effektiv og præcis drift af markerne, og samtidig bliver produktionen mindre belastende for klimaet, siger Susanne Nors, der er leder af Business Region Midtvest.

Robotter bringer værdi

Et af de firmaer, som vil demonstrere sine maskiner, er Agrointelli. De producerer robotter, som landmænd kan sætte i marken i stedet for de gængse redskaber. Direktør Ole Green fortæller:

- Robotter er ikke længere noget som kommer engang i fremtiden, de kører på marken i dag, og vi glæder os til at vise, hvordan de bringer værdi, både for den enkelte landmand og for vores miljø og samfundet, siger han.

Nogle vil måske undre sig over, hvordan man kan bruge droner i landbruget. 

- Droner og robotter vil være fremtidens landbrugsmaskiner, så landmanden kan bruge tiden på at fokusere på at skabe kvalitetsprodukter. Droner og robotter vil løse mange af landmandens problemer med forurening og tilsyn, da disse kan behandle store mængder af data hurtigt, og for eksempel gøde, bruge ukrudtsmidler og lignende mere præcist end i dag, siger Michael Thorsen, CEO hos Integra Aviation. Det er en af de virksomheder, som udstiller og demonstrerer sit udstyr på dagen.

Fiskeri

Der vil også være indlæg om mulighederne for robotter i fiskeriet. Erhvervs-ph.d. Jesper Haahr Christensen, Danmarks Teknologiske Institut har arbejdet med et undervandskamera, som kan undersøge hvor fiskene befinder sig i havet. Det er selvfølgelig en stor fordel for fiskerne at vide.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094