23948sdkhjf

Stålpriser hjalp stor grossist godt igennem 2020 - men nu vender boomerangen

Stålgrossisten Jørgensen og Utoft A/S klarede sig godt igennem 2020, selv om det var et år med mange benspænd og overraskelser. Med et resultatet på 22,7 mio.kr før skat og en omsætning på knap 1,2 mia.kr. er virksomhedens direktør godt tilfreds.

- Vi har al mulig grund til tilfredshed med det resultat i et år, der for alle har stået i coronaens tegn, udtaler direktør Morten Bech, der sammen med Søren Tjørnelund udgør direktionen og er medejere af Vejle-virksomheden.

Vores medarbejdere har virkelig tacklet corona-udfordringerne konstruktivt og vi har stadig kunnet fungere som virksomhed med over halvdelen af kontoret koblet op hjemmefra. Vi glæder os som alle andre til en normalisering af forholdene igen, men det har været godt at opleve, at alle tog ansvar i en vanskelig situation. Det var ikke et beredskab, vi havde testet inden corona, men noget som blev sat i værk over natten, da landet blev lukket ned.

Jørgensen og Ufoft var heldige med, at de for flere år siden outsourcede deres IT-drift. Det betød, at det ikke gav problemer, da halvdelen af kontoret pludselig skulle arbejde hjemmefra. 

Da Corona-pandemien ramte i foråret kunne stålgrossisten se en tydelig opbremsning hos kunderne. Det blev dog normaliseret allerede efter nogle måneder.

- Vi frygtede konsekvensen af de prisfald, der var før sommerferien. Men markedsvendingen efter ferien vendte op og ned på situationen og prisstigningerne på stål, der tog fart i efteråret, gav styrket indtjening i den sidste del af 2020, forklarer direktøren. 

Mens de stigende priser på stål varmede i 2020, så kan de give stålgrossisten udfordringer i 2020. 

- På den korte bane er det positivt for os i form af bedre indtjening, men på længere sigt må vi forvente, at projekter udskydes eller droppes, fordi de bliver for dyre, og det må vi forvente bliver mærkbart i vores salg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078