23948sdkhjf

200 fynske desinfektions-robotter ruller ud i EU: Nu har Rigshospitalet fået den første

 Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Robotten er udstyret med UVC-lys, som skal hjælpe i kampen mod hospitalsinfektioner samt Covid-19.

Robotterne har i et forsøg på et hospital i Kroatien vist rigtig gode resultater, hvor robotten stort set eliminerede Corona-smitte fra overflader og i luften. Sundhedspersonale på det robot-desinficerede afsnit kunne undgå smitte på nær i ét tilfælde, mens der var i alt 37 smittede medarbejdere på afsnit, hvor der fortsat kun udføres almindelig rengøring. Studiet viste også, at otte ud af ti prøver i et manuelt rengjort operationsrum viste spor af bakterier, mens der var nul positive prøver i det operationsrum, hvor UVD robotten havde desinficeret.
UVD Robots, en del af servicerobotkoncernen Blue Ocean Robotics, er udvalgt af Europa-Kommissionen til at levere 200 UVD robotter til hospitaler i EU. Robotterne skal bidrage til at håndtere covid-19-pandemien. UVD Robotterne er allerede blevet implementeret på hospitaler i Holland, Belgien, Estland, Slovenien, Irland, Luxembourg, Kroatien, Letland, Grækenland og Spanien.

- Vi er meget begejstrede over, at vores UVD robotter er blevet udvalgt af Europa-Kommissionen i kampen mod spredningen af covid-19 på hospitaler over hele Europa. Vi vurderer, at der er tale om den hidtil største ordre på servicerobotter af denne type, siger Per Juul Nielsen, CEO, UVD Robots.

- Vi var de første til at udvikle, producere og levere en robot af denne type. Den har sat standarden for autonom UV-C desinfektion i hele verden. Størrelsen og omfanget af denne ordre beviser vores robotters effektivitet, og vi er i gang med at indsætte dem så hurtigt som muligt for at hjælpe sundhedsarbejdere og patienter i kampen mod spredning af covid-19.
I modsætning til stationære desinfektions-robotter leverer UVD Robots en mobil, autonom robot, som integrerer UV-C lys til at desinficere virus og bakterier. Ikke blot på overflader, men også i luften. Denne løsning sikrer således en omfattende infektionskontrol, samtidig med at den forebygger smittespredning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079