23948sdkhjf

Hektisk start på året hos Hydra-Comp med millionordrer og prisnominering

Foreløbig har 2021 budt på masser af succeshistorier for Hydra-Comp. Selvom coronaen endnu ikke har sluppet sit tag i samfundet, er kundernes lyst til at placere ordrer hos hydraulikvirksomheden upåvirket.

Især afsætningen af rustfri hydraulikcylindre og rustfri pumpestationer er kommet flot i gang i året, hvor man kan fejre 20-års jubilæum.

Samtidig viser virksomhedens onlinestrategi sit værd. Webshoppen med mere end 7.000 varenumre er i markant vækst, og Hydra-Comp er blandt de fem finalister i kampen om Dansk Erhvervs E-handelspris. Nomineringen er hentet i kategorien ”Årets bedste B2B-virksomhed med en online omsætning under 200 millioner kroner”, og vinderen kåres ved et stort anlagt show i København den 20. maj.

Webshop udvides løbende

Jørgen Jacobsen, stifter og bestyrelsesformand for Hydra-Comp, er stolt over det store fokus på virksomhedens onlineaktiviteter. Et område man bevidst har satset på i snart ti år.

- Vi lancerede webshoppen i 2012. Det skete blandt andet på opfordring fra kunderne, hvilket harmonerede fint med vores egne ambitioner om at nå bredere ud. Med webshoppen blev det for eksempel nemmere at ramme Norge og Sverige. Vores egenudviklede cylinderkonfigurator blev en del af onlineuniverset i 2016, og den har i dag over tusind aktive brugere, siger Jørgen Jacobsen og uddyber, at webshoppen løbende bliver optimeret og udvidet med nye varenumre, og at man i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på en ny konfigurator til hydraulikslanger. Et tiltag, der skal gøre det endnu mere attraktivt at være kunde hos Hydra-Comp.

- Vi skal til København i begyndelsen af maj for at præsentere vores strategi og selve virksomheden for E-juryen. Vi håber, vi vinder, men bare det at være i finalen er et stort skulderklap, siger Jørgen Jacobsen.

Rustfri i høj kurs

På produktionssiden er der travlt i både Skive- og Kolding-afdelingen. Specialkonstruerede rustfri hydraulikløsninger er i høj kurs hos den maritime sektor i Danmark og Norge, og især OEM-kunderne har placeret ordrer i millionstørrelsen. Efterspørgslen går specifikt på rustfri hydraulikcylindre og rustfri pumpestationer. Den store korrosionsbestandighed i fugtholdige miljøer gør de rustfri løsninger populære hos skibsindustrien og salget af fittings har i samme forbindelse fået et boost.

- Vi kan notere en flot fremgang på næsten alle rustfri varenumre, men det er specialkonstruktionerne, der trækker læsset, siger Jesper Frederiksen, salgschef hos Hydra-Comp.

Han uddyber, at man samtidig henter flere opgaver fra underleverandører i levnedsmiddelindustrien, hvor maskinbyggerne for alvor rører på sig.

- Det skyldes i høj grad også vores onlineindsats. Vi har ikke lavet decideret salgsarbejde mod de sanitære maskinbyggere, men vi er synlige, når de leder efter rustfri hydraulikkomponenter. Vi kan se, at segmentet er flittige brugere af vores cylinderkonfigurator, så vi fornemmer, der er mere på vej, slutter Jesper Frederiksen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093