23948sdkhjf

Syv nye sprøjtestøbemaskiner på fire måneder

Schnoor Plast har udvidet produktionen markant i den seneste tid

Når man træder ind ad døren hos Schnoor Plast, er det ikke ledige kvadratmeter, man bliver mødt med.

Og med god grund. Den seneste tid har den nordjyske virksomhed nemlig investeret massivt i nye maskiner.

- Inden for de sidste fire måneder har vi fået syv nye maskiner, fortæller indehaver Dennis Godiksen.

- Siden 2018 har vi købt 19 nye maskiner, og det er ikke fordi, vi bare har udskiftet nogle gamle, tilføjer han. 

20 procent kapacitetsforøgelse

Schnoor Plast har i de seneste år sværget til maskiner fra tyske Arburg, og den seneste investering er maskiner fra 50 til 300 tons. Virksomhedens største maskine arbejder med et tryk på 500 tons.

- De nye maskiner betyder, at vi har fået 20 procents kapacitetsforøgelse inden for de sidste fire måneder, men vi regner allerede med at skulle have yderligere maskiner ind efter sommerferien, forklarer Dennis Godiksen.

Et par kilometer fra fabrikken har Schnoor Plast egen produktion af formstøbeværktøjer, og også her bliver der investeret i fremtiden.

- Det næste, der er på vej, er en ny femakset fræser, som vi er ude og se på lige nu, siger Dennis Godiksen.

Konkurrerer med kineserne

Hele formålet er naturligvis at holde virksomhedens maskinpark top tunet, så man er konkurrencedygtig – blandt andet med billige produkter fra Kina. Derfor er der også udsigt til en del indkøb i fremtiden.

- Vi gør rigtig meget for at få automatiseret mere og mere, og det er det, der gør, at vi kan konkurrere med kineserne, forklarer Dennis Godiksen, og fortsætter:

- Jeg har lavet en udskiftningsplan, så vi hele tiden får holdt maskinerne up to date. Vi skal også have kigget på noget miljø, energi og strøm, hvor der er nogle penge at spare, og så er outputtet fra nye maskiner bare højere, og kvaliteten er bedre.

Schnoor Plast producerer alle ugens dage, 24 timer i døgnet. Når der er mest tryk på, bliver der kørt seks-syv tons plast igennem produktionen i døgnet.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094