23948sdkhjf

Danfoss vil erobre andele af attraktivt milliard-marked

Et nyt samarbejde er netop gået i gang med at udvikle fremtidens hastighedsstyring til pumper. En løsning som potentielt kan betyde massive energibesparelser og dermed store reduktioner af CO2-udledningen globalt.

Det er Danfoss Drives, som sammen med Danfoss Silicon Power, Center for Industriel Elektronik (CIE) ved SDU og Fachhochschule Kiel er samarbejdspartnere i projektet ”HiCoMMID”. Projektet har modtaget en bevilling på 29 millioner kroner fra Energistyrelsen.

- Det er en betydelig mulighed for Danfoss. Vi tror på, at vi med hastighedsstyring, en integreret løsning og ultrahøj virkningsgrad sidder med den vindende formel på et voksende marked for pumpestyringer, siger direktør for Teknologi og Innovation hos Danfoss Drives, Niels Gade, i en pressemeddelelse.

Satser på billig løsning

“HiCoMMID” står for high efficient, compact, modular motor integrated drives. På dansk bliver det til højeffektiv, kompakt og modulært opbygget motorintegreret elektrisk styring.

- En stor del af verdens pumper kører stadig direkte på elnettet. ”HiCoMMID”-projektet vil udvikle nye løsninger, som skal gøre det attraktivt for slutbrugere og OEM’er at hastighedsstyre alle pumper, siger Niels Gade.

Helt konkret er det projektets ambitiøse mål at udvikle en energibesparende, brugervenlig og pålidelig integreret motorstyring, som er mere kompakt og dermed fylder mindre, end de løsninger vi kender i dag.

- Og så skal det være en billig løsning. Det er en topprioritet. Løsningen skal være attraktiv på markedet for hastighedstyrede pumper. Den mest attraktive løsning, siger Niels Gade.

Enorme energibesparelser

Det globale energiforbrug kan reduceres massivt ved at hastighedstyre pumper. Det er ganske simpelt. Mindsker du pumpens hastighed, når der ikke er behov for, at den kører på fuld styrke, reducerer det energiforbruget med op til 40 procent i den enkelte pumpe. Og da pumper står for mellem 20-60 procent af det totale energiforbrug i virksomheder inden for olie-, gas-, fødevare- og kemikalieindustrien, så er den totale sum af potentiel energibesparelse enorm.

- Ved teoretisk at skalere ”HiCoMMID”-projektet til de mange millioner ukontrollerede pumper, der er på markedet i dag, så vil et realistisk skøn være, at det er muligt at reducere energiforbruget og tilhørende klima- og miljøpåvirkninger med op til 18 TWt/år, siger Niels Gade

18 TWt/år er mere end alle danske vindmøller producerede tilsammen i rekordåret 2020.

Verdensmarkedet for hastighedsstyrede pumper er en voksende milliardindustri, som bliver vigtigere og vigtigere i takt med den stigende urbanisering og flere og større bygningskomplekser bliver bygget. Det er derfor også et mål, at ”HiCoMMID”-projektet skal sikre Danfoss en position og erobre andele i et attraktivt marked for hastighedsstyringer og på den måde generere vækst og nye arbejdspladser.

"HiCoMMID"-projektet blev skudt i gang i begyndelsen af 2021 og løber frem til december 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125