23948sdkhjf

Kabelspecialist udviklede nyt produkt under corona-krisen

Siltec producerer kabelføringssystemer og har også mærket konsekvenserne af Covid-19, men har udnyttet krisen til produktudvikling og gør nu klar til global lancering.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at mere end halvdelen af Siltecs omsætning ligger på eksportmarkederne, hvilket har kostet på toplinjen.

Til gengæld har den østjyske producent under corona haft mulighed for at sætte turbo på udviklingen af et nyt kabelføringssystem, som nu bliver lanceret globalt i et marked, der er ved at få pusten igen.

- Der er allerede et højere aktivitetsniveau. Mange virksomheder er trætte af at vente, og sætter nu gang i udvidelser og optimeringer.

- Vores agenter har været frustrerede over situationen, men de er begyndt at smile igen, siger Frank Gasbjerg, administrerende direktør i Siltec.

Han oplyser, at virksomheden i coronatiden har haft et omsætningsfald på knap 20 procent, hvilket var forventeligt med tanke på tingenes tilstand.

- Omvendt betød nedgangen, at vi fik luft til at fokusere målrettet på udvikling. Vores nye produkt var ikke blevet lige så hurtigt færdigt i normale tider. Desværre, konstaterer Frank Gasbjerg.

Lanceret for agenterne

Den nyudviklede kabeladskiller er netop blevet præsenteret for agenterne i udlandet, og lanceringen sker samtidigt på alle markeder. Det er primært et produkt henvendt til fødevareindustrien, hvor automatiseringen har givet nye udfordringer.

Produktionsmaskinerne bliver stadig mere kompakte i opbygningen, og når al elektronikken er integreret, er der ikke meget plads tilbage til kabelføringen. Det giver dårlige betingelser for at overholde hygiejnekravene, oplyser Siltec.

- Ledningerne skal være nemt tilgængelige for rengøring. Især i levnedsmiddelindustrien. Derfor er der et udækket behov for en ny slags kabelføringssystem, understreger Frank Gasbjerg.

Masseproduktion på plads

Selvom det nye patenterede system til forveksling ligner en simpel løsning, er der massevis af udviklingstimer bag. Kabeladskillerbakken er konstrueret med små flettede bølgetråde i rustfrit stål, så op til 12 ledninger kan adskilles, fastholdes og rengøres. Det har dog på ingen måde været simpelt at få den fremtidige masseproduktion på plads, forkalrer Frank Gasbjerg.

For bølgetrådene er ganske små, og det har krævet mange forsøg at finde frem til de rigtige værktøjer i produktionen.

- Vi havde en prototype klar til præsentation på FoodTech20 og Brau Beviale i Nürnberg, men begge messer blev aflyst. Det gav os til gengæld værdifuld tid til at finde den rigtige indgang til masseproduktionen, som nu er helt på plads. Vi har siden præsenteret kabeladskilleren for flere kunder online, og responsen har været overvældende. Vi har pæne forventninger til efterspørgslen de kommende måneder, siger Frank Gasbjerg.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.081