23948sdkhjf

Alumeco springer ud som stålgrossist

Alumeco, der er en af Skandinaviens største grossister inden for aluminium og rødmetaller, tager nu også rustfri stål ind i sortimentet.

Ifølge CEO Per Thanning Johansen handler det ikke om, at man har set et hul i det rustfri marked, men snarere om at man vil gøre livet enklere for koncernens eksisterende kunder.

- Der er nogle store spillere på det her marked, der er gode og effektive til det, de gør. Nu tilbyder vi bare et lidt bredere program, hvor vores kunder kan få dækket alle de behov, de har. Det er hovedsageligt eksisterende kunder, der er store alu-kunder, og så har de også et behov for noget rustfri og nogle rødmetaller, som vi leverer allerede, siger Per Thanning Johansen.

- Det er vores ambition at give kunderne en konkurrencefordel, og det forpligter. Derfor lytter vi nøje til kundernes ønsker og behov. Når seks ud af ti tilkendegiver, at de ser en fordel ved at samle indkøbet af rustfri stål med indkøbet andre metaller, så reagerer vi, uddyber han.

I første omgang tilbyder Alumeco en standardportefølje indenfor rustfri stål, bestående af plader, stænger, rør og profiler, som indkøbes gennem andre grossister. Sortimentet vil gradvist blive udvidet.

Til gengæld kommer det ikke til at betyde en oprustning medarbejdermæssigt, at Alumeco nu udvider sortimentet.

- Vi har effektiviseret os ud af det. For ikke så længe siden lagde vi Metalcenter og Alumeco sammen, og det gav os nogle effektivitetsbesparelser, som vi kaster ind i den rustfri kamp, siger Per Thanning Johansen.

Den fynske aluminium-koncern forventer selvfølgelig, at stål-segmentet kan bidrage til virksomhedens vækst i de kommende år, men Per Thanning Johansen er ikke klar til at komme det nærmere på nuværende tidspunkt.

- Selvfølgelig har vi nogle forventninger, men lige nu vil vi se, hvordan kunderne tager imod det, og så sætter vi nogle vækstmål senere. Der er selvfølgelig en forventning om, at kunderne vil tage godt imod det, og så er det ligesom det, der styrer, hvordan tingene skal udvikle sig. Vores hovedmotor er fortsat alu og rødmetaller, siger han.

- Vi er slet ikke oppe i den skala, som vi er i aluminium og rødmetaller, så det er for at være et bedre serviceled for vores eksisterende kunder, slutter Per Thanning Johansen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094