23948sdkhjf

Grundfos efter test: 5G-teknologi bliver en gamechanger i industrien

Den danske industrigigant Grundfos har i et halvt år testet mulighederne med 5G i deres produktion og ser klare fordele i teknologien i et industrisetup.

- Det har været et utrolig interessant projekt at dykke ned i, ikke mindst på grund af vores fokus på at udbygge vores digitale værdikæde yderligere. Vi har set klare fordele ved 5G-teknologien, særligt de muligheder den ensartede, hurtige og stabile forbindelse giver i forhold til drift og optimering af dele af vores udstyr, mobile enheder og produktionslinjer, siger Stéphane Simonetta, der er Group Executive Vice President og COO hos Grundfos.

Pilotprojektet hos Grundfos, der blev afsluttet med udgangen af sidste år, blev udført i samarbejde med eksperter i TDC NET og Ericssons fælles 5G Innovation Hub. Det var første gang, at det danske 5G-netværk er brugt i industrien.

Vil modne teknologiens danske økosystem

Det var især 5G-teknologiens ydeevne sammenlignet med konventionelle kablede forbindelser blevet testet - især med fokus på, hvordan 5G kan understøtte og optimere brugen af mobile teknologier som AGV’er og augmented reality-headset.

- Teknologien gør det samtidig muligt at afholde stabile virtuelle møder fra distancen og anvende nye teknologier som telepresence-robotter, AR- og VR-værktøjer. Derudover bruger de opkoblede enheder mindre energi. Så vi betragter 5G-teknologien som en reel gamechanger i en industriel verden, hvor både vores medarbejdere og vores udstyr er digitalt forbundne, siger Stéphane Simonetta.

Hos Ericsson regner man med at indsigterne fra samarbejdet også blive brugt til at videreudvikle det danske økosystem og applikationslandskab omkring 5G.

- Gennem samarbejdet med Grundfos og TDC NET har vi vist fordelene ved 5G indenfor industriel produktion. Her vil de virksomheder, der først tager teknologien i brug, selvfølgelig også først få gavn af den. Parallelt har vi fokus på at modne det danske økosystem omkring teknologien yderligere og via partnerskaber støtte dansk erhvervsliv i at realisere værdien af 5G. Det gør vi blandt andet gennem vores Innovation Hub, hvor vi sammen med TDC NET arbejder for at styrke Danmarks digitale position yderligere, siger Niclas Backlund, Head of Ericsson Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111