23948sdkhjf

Niebuhr Gears klarede sig fornuftigt gennem corona-år: Forventer nu vækst på tre fronter

Niebuhr Gears kom ud af 2020 med et overskud før skat på 12,8 millioner kroner mod 17,9 millioner kroner i 2019 – et resultat som virksomhedens ledelse betegner som ”tilfredsstillende omstændighederne taget i betragtning”.

Det er selvfølge coronakrisen, der er skyld i faldet i overskuddet.

- En stabil produktion har været medvirkende til, at Niebuhr Gears har været i stand til at levere bedre end det krisebudget, som blev udfærdiget primo 2020, da corona for alvor gjorde sit indtog. Både virksomheden i Kina og i Danmark fremviser tilfredsstillende bundlinje, omstændighederne taget i betragtning, skriver Niebuhr Gears i en pressemeddelelse.

Tre forretningsområder i vækst

Niebuhr Gears har tre forretningsområder: Process Gears, der fremstiller tandhjul og transmissionselementer i meget store seriestørrelser, Heavy Duty, der betjener primært vindmølleindustrien, og Industrial Gears, der fremstiller tandhjul og transmissionselementer i små og mellemstore seriestørrelser.

For alle tre forretningsområder forventninger ledelsen øget aktivitet.

Process Gears blev opstartet som forretningsområde i 2019 og er nu 100 procent indkørt, og dermed er der gjort klar til de næste projekter.

I Heavy Duty-segmentet kan Niebuhr Gears konstatere, at der er kommet nye kunder til i 2020, og fabrikken i Kina har øget sit salg til det kinesiske hjemmemarked markant.

I Industrial Gears er tendensen vendt efter en årrække med tilbagegang, og området oplever nu markant vækst. Der er landet lange aftaler med nye kunder fra Danmark, Tyskland og Sverige, og forventningerne er at denne vækst vil fortsætte.

Øger investeringer i produktionen

I 2020 har Niebuhr Gears samlet investeret 9,9 millioner kroner i produktionsudstyr og automation på koncernens fabrikker i Kina og Danmark, og har desuden opkøbt de resterende 25 procent ejerandel fra IFU af Niebuhr Gears Tianjin, således at koncernen nu er 100 procent ejer.

Der var dog tale om færre investeringer end normalt, og i 2021 budgetteres der således med investeringer i størrelsesorden 25–30 millioner kroner.

Disse investeringer vil blive foretaget såvel i Danmark som i Kina. Desuden arbejdes der med etablering af endnu en Heavy Duty-fabrik i Indien. Den endelige beslutning vil blive foretaget inden sommerferien.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094