23948sdkhjf

EU-millioner til syddansk skruerobot

Odenseanske Spin Robotics har fået en bevilling på cirka 2,2 millioner kroner til at udvikle en skruerobot, der kan overtage det opslidende skruearbejde, som foregår manuelt i mange virksomheder.

Målet er at gøre skruearbejde mere effektivt og mindre belastende i danske og internationale produktioner. 

Pengene har Spin Robotics fået af EU-programmet Eurostars, og udviklingsarbejdet sker sammen med Teknologisk Institut og en polsk partner, SMV’en cthings.co.

- Projektet handler om at lave en ny form for skrueværktøj til det, man kalder collaborative robotter. Det vil sige robotter, der ikke skal hegnes ind og som ikke er farlige, fortæller CTO og co-founder i Spin Robotics, Thomas Sølund, i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- I mange danske virksomheder står produktionsfolk og monterer skruer manuelt. Så det er samtidig en måde at aflaste dem på. Det er set mange gange, at medarbejdere, der udfører den slags arbejde i lang tid, får ondt i håndleddet, albuen og skulderen, fordi kan det give et lille ryk, når en skrue bliver strammet.

EU-støtte giver nye jobs

Med de 2,2 millioner kroner i ryggen fra Eurostars-programmet har Spin Robotics ikke alene fået mulighed for at udvikle skruerobotten - de kan samtidig byde endnu flere kollegaer ombord.

- At vi får støtte fra EU gør, at der er to-tre personer i Danmark, der får et nyt job. De får et arbejde, mens vi kan få skubbet virksomheden fremad, forklarer Thomas Sølund.

Teit Silberling, CEO og co-fuounder hos Spin Robotics, bakker op:

- Det betyder voldsomt meget for vores økonomi at få støtte fra programmet. Samtidig får vi også mulighed for at samarbejde med andre virksomheder og Teknologisk Institut. Det er enormt vigtigt, siger han.

Arbejdet med at udvikle skrueværktøjet til robotter kræver tid og investeringer, og derfor har Spin Robotics henvendt sig til Erhvervshus Fyn for at få løbende sparring om finansieringsmuligheder for start-ups. Virksomheden har efterfølgende fået råd og vejledning til at udarbejde ansøgningen fra Det Syddanske EU-Kontor og konsulentvirksomheden Grøn/Bruun. 

Eurostars-programmet støtter udviklingsprojekter med stor nyhedsværdi og internationalt markedspotentiale. Programmet henvender sig til små og mellemstore virksomheders forskning, udvikling og demonstration af nye løsninger samt adgang til nye markeder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11