23948sdkhjf

Frecon tog en vækstpause i 2020: Foråret var rent ud sagt noget skidt

Stik imod sædvane kom ingeniørvirksomheden Frecon ud af 2020 med et underskud før skat på 2,7 millioner kroner. I 2019 hentede man til sammenligning et overskud på 3,4 millioner kroner.

Administrerende direktør Claus Mølgaard Jensen ser dog flere positive tendenser, og Frecon har blandt andet brugt corona-tiden til at arbejde videre med en ambitiøs strategi og flere nye initiativer.

- Foråret 2020 var rent ud sagt noget rigtig skidt for os som for mange andre i tiden efter de første nedlukninger, siger administrerende direktør Claus Mølgaard Jensen i en pressemeddelelse.

- Men vi satte os dog hurtigt for at udnytte vores innovative ressourcer til at se andre muligheder ved blandt andet at adressere nye segmenter, gå alternative veje kommercielt og udvikle egne koncepter. Det ligger helt naturligt i vores kultur og drømmen om Cool Freedom, som er vores vision. Det gælder også en økonomisk frihed. Som en velkonsolideret virksomhed har vi musklerne til kunne stå imod nedgang i aktiviteterne, fortsætter han.

Går alternative veje

De ændrede markedsforhold gjorde, at der blev tænkt mange alternative og nyskabende tanker hos Frecon. Det blev herunder besluttet, at alle medarbejdere skulle tage del i den kommercielle udvikling af forretningen for på den måde at sikre fortsat fremdrift – og en god anvendelse af alle ressourcer.

Det viste sig ifølge direktøren at være en rigtig god beslutning, som også fremover bliver en del af strategien.

- Den tankegang er rigtig værdifuld og har blandt andet givet os nye, spændende projekter gennem GenstartNU i samarbejde med Industriens Fond, hvor vi har åbnet for samarbejde med mange nye kunder i SMV-segmentet. Vi ser interessante muligheder for at kunne yde en værdifuld indsats til SMV-segmentet fremover, siger Claus Mølgaard Jensen.

- Men mange mindre opgaver stiller store krav til effektivitet. Det er ”hurtigt ind – levér værdi – og hurtigt ud”. Her gør det også noget særligt, når teknikere taler med teknikere. Der opstår nye muligheder, når vores ingeniører får det fulde ansvar for samarbejdet med egne kunder. Det bliver en win-win for både kunder og Frecon, at vi er omstillingsparate på den måde og kan tilpasse os nye segmenter, uddyber han.

Drejer fokus mod flere projekteksekveringer

Frecon har således en bred tilgang til de strategiske tiltag, som skal bringe virksomheden sikkert gennem en stormfuld periode og efterfølgende underbygge en fortsat udvikling af forretningen ved at tænke lidt anderledes. I den proces er det helt overordnede, strategiske mål at styrke evnerne til at eksekvere projekter og udvikle sig til i højere grad at være et projekthus.

- Vi ved, at der ligger rigtig mange værdifulde muligheder i den tilgang for vores kunder. De ønsker samarbejdspartnere, som tager det fulde ansvar for både projekter og mindre work packages. Det kan vi hos Frecon. Vores medarbejdere rummer en bred vifte af stærke kompetencer og motiveres af ansvaret, større indsigt i nuancer og styring af projekter, som de kan følge helt til dørs, fortæller Claus Mølgaard Jensen.

På vej tilbage på sporet

Claus Mølgaard Jensen ser mange positive tendenser, som styrker troen på, at Frecon er på vej tilbage på vækstsporet fra 2019. I den sammenhæng indgår netværk og samarbejde også som en ny vigtig del af virksomhedens indsats.

- Vi engagerer os i nogle nye spændende netværk, blandt andet SIA (Sustainable Industry Alliance), som giver andre muligheder for at bringe vores kompetencer i spil – og ikke mindst at få nye input og kontakter, som kan være værdifulde i den fortsatte udvikling af både vores kunder og Frecon. Vi ser generelt lyst på fremtiden og oplever også, at vores kernekunder i blandt andet vindmølle- og fødevareindustrien igen er klar til at tage vores konsulenter ind på udviklingsopgaver, hvilket er et yderst positivt tegn, siger han.

Frecon forventer i 2021 vækst i både omsætning og en positiv indtjening.

Frecon A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 15,1 25,9
Driftsresultat -2,7 3,5
Resultat før skat -2,7 3,4
Årets resultat -2,1 2,7
Balancesum 12,3 13,2
Egenkapital 4,7 7,9
Antal ansatte 27 33
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.234