23948sdkhjf

HAI Horsens-direktør: Det hele hopper op og ned som en yoyo

- Det kunne gå bedre.

Sådan opsummerer administrerende direktør og ejer af HAI Horsens, Jan Rohdemejer, regnskabet for 2019/2020, som blev offentliggjort for nylig.

Ramt af corona fra dag ét

Dels har den østjyske overfladebehandler haft omkostninger i forbindelse med opkøbet af det tyske selskab Kurtscheid i februar 2020, og dels har især coronakrisen haft en kraftig indvirkning på ordreindgangen i årets løb, hvor flere af de brancher, HAI Horsens er aktive inden for, har stået hårdt på bremsen.

- Det har været vekslende over perioden. I starten var det bilbranchen og industrien, der nærmest forsvandt fra dag ét, og så begyndte de mindre kunder at forsvinde. Så kom industrien tilbage, og her på det sidste synes jeg, byggebranchen har været afvigende, lyder det fra Jan Rohdemejer.

- Det er egentlig det, der har præget hele perioden og også præger den periode, vi er i nu, at det hele hopper op og ned som en yoyo. Fra man én uge har rigeligt at lave, til man den næste uge ikke har så meget at lave. Det er egentlig det, der er det sværeste; hele tiden at tilpasse ressourcer og kapacitet til det, der er varer til, fortsætter han.

Kort ordrehorisont

Facit for HAI Horsens blev et overskud før skat på 2,0 millioner kroner, hvilket var mere end en halvering fra 4,4 millioner kroner året før.

En af de store udfordringer har været, at ordrehorisonten har været ekstremt kort, siden coronakrisen brød ud.

- Det betyder en konstant tilpasning af bemandingen. Det er egentlig det, der er det sværeste ved corona. Hvis bare man vidste, at man ikke skulle lave noget de næste seks måneder, eller man omvendt vidste, at man havde travlt de næste seks måneder, så var det egentlig godt nok, fortæller Jan Rohdemejer, og fortsætter:  

- Men at man hele tiden på ugebasis skal justere op og ned og forsøge at afvikle så meget ferie som overhovedet muligt og få folk til at komme, når der er noget at lave, det er egentlig det, der er den sværeste gymnastik i det her. Det nye år har den samme tendens.

Restriktioner holder sælgere hjemme

Udover en længere ordrehorisont håber han på en opblødning af rejserestriktionerne, da HAI Horsens har en del eksportkunder.

- Mine sælgeres biler har ikke rullet mange kilometer i år. Enten har diverse regeringer spærret af for, at man kan køre ud, og de har lavet så hårde restriktioner, at det ikke kunne betale sig, eller også har kunderne haft restriktioner om, at de ikke ønskede at få besøg. Og nu er vi desværre i en branche, hvor vi ikke bare sælger noget, man kan købe over nettet. Er der en virksomhed, der har nye projekter og gerne vil se nogle overflader, så skal der mere til, end man kan sidde og fremvise over teams, forklarer Jan Rohdemejer.

Han er dog ganske fortrøstningsfuld med hensyn til 2021, hvor han forventer, at HAI Horsens kommer ud med en forbedret indtjening.

A/S HAI Horsens
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 19,5 18,1
Resultat af primær drift 1,4 4,1
Resultat før skat 2,0 4,4
Årets resultat 1,1 3,4
Balancesum 104,7 82,6
Egenkapital 31,5 30,0
Antal ansatte 166 128
Regnskabsåret blev afsluttet den 30. september 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094