23948sdkhjf

Scanmetals hædret for nytænkning og innovation

Torsdag blev erhvervsprisen EY Entrepreneur Of The Year uddelt. Mens hovedprisen gik til European Energy, blev Scanmetals kåret som en af seks kategorivindere.

Det skete i kategorien Innovation, hvor fokus er på vækstvirksomheder, der hele tiden finder nye måder at adskille sig positivt fra konkurrenterne på – det kan være gennem teknologi, produkter, nye markeder eller nye processer, men fremfor alt gennem nytænkning.

Her er tale om virksomheder, der gør noget banebrydende, og hvor innovation er solidt forankret i virksomheden. Kategorien er rettet mod virksomheder, der opfylder konkurrencens generelle vækstkriterier.

Scanmetals ved Ejvind Pedersen har udviklet en metode til at udvinde metaller fra slaggerne fra forbrændingsanlæg ved en 100 procent miljøren proces uden brug af kemikalier. Alt omsmeltes til genanvendelse.

- Dette års vinder har høstet anerkendelse på området før og står velfortjent øverst på podiet igen. Juryen ser her ægte entrepreneurånd og evnen til at skabe brancherevolutionerende teknologi med fokus på klima og miljø, siger Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

- Juryen bemærker også, at Scanmetals ikke er bange for at eksperimentere og tænke nyt – tværtimod. Scanmetals teknologi udvikles og forfines fortsat og er afgørende for, at vi kan sortere og genbruge affald. Det taler ind i tankerne om den cirkulære økonomi og har betydning for at udnytte vores ressourcer på en bæredygtig måde – og den indsats vil juryen gerne anerkende, supplerer Niels Bang-Hansen, chef for business banking, i Danske Bank, der er hovedsamarbejdspartner i konkurrencen.

Ud over Scanmetals var to andre vækstvirksomheder finalister i kategorien Innovation; Autorola Group Holding, som er en af pionererne indenfor online bilauktioner, og Green Instruments, som er specialiseret i udviklingen af måle- og analyseudstyr til marine- og landbaserede industrier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114