23948sdkhjf

- Vi vil ramme de små virksomheders behov for robotter

ABB ser et stort marked for virksomhedens nye kollaborative robotter.

- Vi ser et stort behov i dansk industri, men særligt hos små og mellemstore virksoheder, og dem vil vi gerne ramme, siger Steffen Enemark, direktør ABB Robotics Danmark.

Han kan ikke genkende, at de mindre virksomheder er tunge at få i gang med robotinvesteringer.

- Det afhænger jo af, hvordan du ser på det. Vi oplever, at så længe vi stiller os til rådighed med vores ekspertise, så vil de godt i gang med robotter. Men de har brug for noget inspiration og hjælp til at komme i gang. Og vi har en interesse i at hjælpe dem i gang, siger han.

ABB lancerede forleden to nye kollaborative robotter. GoFa, som er en lille 6-akset robot, der løfter 5 kilo, og Swifti, ligeledes en 6-akset robot, der løfter op til 4 kilo, som er en ekstremt hurtig robot, som også kan bevæge sig langsomt som en kollaborativ robot, når der er mennesker i nærheden.

Software kommer med

Steffen Enemark fremhæver, at ABB's robotter er lette at bruge, og at de kommer med en omfattende softwarepakke.

- Vi satser meget på ease of use, og derfor tilbyder vi også blokprogrammering, hvor man kan trække hele blokke ind, og egentlig programmere robotten uden at kende noget til programmering.

- Robotterne kan også indgå i vores software RobotStudio, som følger med alle vores robotter. 

- Vi er i stand til offline at programmere og teste vores applikationer 100 procent. Det kan vi også med kollaborative robotter. Det giver en kæmpe gevinst. Det betyder, at man er sikker på sin applikation, inden man køber den, siger Steffen Enemark.

Når en robotapplikation er udviklet i RobotStudio, så kan man slå over på VR, og så kan man se og opleve applikationen i 3D igennem VR-briller.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Læs mere om: ABB
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063