23948sdkhjf

Hedema gør klar til et bæst af en fræsemaskine

Om lidt flytter dette bæst ind i vores produktion i Horsens”.

Sådan skrev den østjyske underleverandør Hedema for nyligt på LinkedIn. ”Bæstet” er en ny Awea CNC-portalfræser, som kan bearbejde emner op til 3000x1600x760 mm.

En spændende detalje er også, at den nye maskine har automatisk skift af vertikalhoved således, at man kan fræse såvel vertikalt som horisontalt. Vertikalhovedet er desuden programmerbart i step af 5 grader, ligesom der er indvendig højtrykskøling.

Vil fræse større emner

For Hedema er der tale om en ganske kraftig oprustning på fræse-siden. Hidtil har man kun kunnet håndtere emner op til 1.650x890x1.000 mm. Alt derover har man sendt ud af huset til andre leverandører.

- Vi har oplevet en større efterspørgsel på emner af den her størrelse, så vi har egentlig set det som en naturlig investering for, at vi stadigvæk kan indfri vores målsætning om at være kundernes foretrukne totalleverandør af metalløsninger, siger customer relations manager, Mathias Bruhn.

- Når vi kommer op på det her niveau, hvor efterspørgslen er så stor hos vores eksisterende kunder, skal vi kunne imødekomme den fleksibilitet, de forespørger. Vi skal have det inhouse. Vi har stadig behov for at bruge eksterne leverandører, men det her er simpelthen for at kunne håndtere vores eksisterende kunders forespørgsler og sørge for, at vi kan imødekomme deres krav til leveringstider og fleksibilitet.

Klar til drift i foråret

Hedema har allerede laserskærer og kantbukker, der kan klare emner op til 4 meter, og med investeringen i portalfræseren styrker man efterbehandlingen af de emner.

Ifølge Mathias Bruhn er der allerede gjort plads til maskinen i produktionen i Horsens, og den bliver leveret i løbet af de kommende uger.

- Vi forventer, den er klar til at køre i løbet af foråret. Den er bestilt, og kunderne har allerede de første projekter til os – nu skal den bare lande her, så vi kan komme i gang, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078