23948sdkhjf

Migatronic klar med historisk maskininvestering

Migatronic i Fjerritslev har købt en ny fuldautomatiseret produktionslinje med vinkelsaks- og stansemaskine af Prima Power.

Linjen udgør kernen i produktionen af pladedele til svejsemaskiner, og investeringen er den største, den nordjyske leverandør har foretaget i 22 år, inden for fremstillingsmaskiner, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Investeringen sker ifølge Migatronic med udsigt til store årlige vækstrater, og baggrunden er, at ingen maskiner holder evigt. Det gælder også Migatronics gamle vinkelsaksmaskine fra Finn-Power med indbygget stansefunktion. Den blev købt som en fem år gammel brugt maskine, da den blev taget i brug på fabriksanlægget hos Migatronic.

Efter et større arbejde med at undersøge markedet for at finde afløseren, landede valget på Prima Power Denmark, der har leveret den nye Shear Genius SG 1530 - en fuldautomatiseret produktionslinje med funktionerne vinkelsaks og stans.

- Vi laver alle pladedelene til svejsemaskinerne selv, derfor er det en nøglemaskine for os. Der var tre ting, der gjorde udfaldet i valget, konstaterer driftsdirektør Tina Kure fra Migatronic.

- Det ene er, at det er kombinationsmaskine med vinkelsaks og stans. Det andet er, at den er energibesparende og dermed matcher vores grønne profil. Og det tredje er, at den kører med indekserbare værktøjer, hvilket sparer os for en masse mandetimer, forklarer hun i en pressemeddelelse.

Multiværktøj i karussellen

Hvis maskinen ikke var leveret med indeksbare multiværktøjer, hvor både hammer og selve værktøjet kan dreje, ville det kræve mange flere forskellige værktøjer i karussellen, og dermed ville løsningen ifølge Tina Kure blive for dyr.

Hun understreger, at den nye maskine fra Prima Power udgør den største investering i en produktionsmaskine, virksomheden har foretaget i 22 år. Den gamle investeringsrekord stod den gamle Finn-Power vinkelsaksmaskine for.

Den nye fuldautomatiske linje, som er ved at blive indkørt i Fjerritslev, er leveret med 56 ridsefri værktøjer i karrusellen, hvoraf de 14 er indekserbare multiværktøjer - heraf er de fire til indekserbar opformning. Karruselløsningen sikrer, at linjen har 90 procent af de værktøjer, der er brug for i den daglige stanseproduktion af pladedele. Ordrerne udføres i forskellige materialer og pladetykkelser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062