23948sdkhjf

Dansk teknologivirksomhed skal hjælpe amerikanere med at høste strøm i rummet

Det amerikanske flyvevåben har givet University of Toledo i Ohio opgaven med at udvikle et solcelleanlæg, der skal installeres i rummet, hvor det skal høste solenergi og sende strøm trådløst tilbage til jorden.

Det amerikanske universitet har derfor besluttet sig for at indkøbe slot die coating-udstyr fra danske FOM Technologies for at udvikle løsningen.

Teknologien bruges af forskere og universiteter til at udvikle, forske og kommercialisere materialer indenfor blandt andet solenergi samt indenfor batteriteknologi.

- Det er en enestående præstation af en lille dansk SMV, at få tildelt en kontrakt som teknologileverandører til amerikanske universiteter, der forvalter midler på vegne af de amerikanske regeringsenheder. Kontrakten er en stor anerkendelse af vores langsigtede indsats med at levere højteknologisk udstyr, der muliggør forskning i fremtidens energimaterialer, siger Michael Stadig, CEO hos FOM Technologies.

Aftageren af det endelige produkt er U.S. Air Force.

FOM Technologies offentliggjorde for nylig regnskab for 2020, og det viste en omsætning på 7,1 millioner kroner og et driftsresultat på -6,0 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094