23948sdkhjf

Grøn omstilling: Haldor Topsøe bygger ny fabrik

Danske Haldor Topsøe offentliggør torsdag i en pressemeddelelse planerne om at investere i en ny fabrik, der skal producere SOEC-elektrolyseceller. 

Det er endnu ikke offentliggjort, hvor fabrikken skal opføres, og det er heller ikke klarlagt, hvor mange medarbejdere, der skal hentes ind til driften.

Men ambitionen er at skabe et produktionsanlæg, der producerer højeffektive solid oxide electrolyzers (SOEC) med en samlet kapacitet på 500 megawatt om året med mulighed for at udvide til fem gigawatt om året.

Udviklingen af ​​det automatiserede produktionsanlæg er i gang. Byggeriet påbegyndes i 2022, og anlægget skal være i drift inden 2023.

- Dette nye produktionsanlæg er et konkret skridt mod en førende rolle i den igangværende energiomstilling over for en fremtid med lav CO2-udledning. Vi er overbeviste om, at en af ​​de mest bæredygtige veje til dette mål ligger i effektiv udnyttelse af vedvarende elektricitet til at producere grønt brint, brændstoffer og kemikalier, siger Roeland Baan, administrerende direktør for Haldor Topsoe.

Ifølge Topsoe bevarer deres SOEC-elektrolyseceller mere end 90 procent af den vedvarende elektricitet, der kommer ind i elektrolysatoren, i det grønne brint, den producerer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079