23948sdkhjf

Millioninvestering skal ruste Welcon til fremtidens kæmpe-tårne

Den midtjyske producent af vindmølletårne har netop vundet en ordre på 140 tårne til Siemens Gamesa. Tårnene skal bære op til 11 MW store møller, som skal installeres i tre forskellige havmølleparker i Europa.

For Welcon er ordren starten på en ny æra, hvor man satser på at levere ind til de helt store havvindmøller, som vindmølleproducenterne udvikler i disse år.

Nyt svejse- og transportudstyr

Derfor investerer man frem til den anden side af sommerferien 45 millioner kroner i produktionen i Give.

- Det er jo en kontinuerlig proces, vi er inde i, og har været inde i, i nogle år med at udbygge fabrikken for til stadighed at kunne lave de tårne, der bliver efterspurgt til vindmøllerne. Det her er så startskuddet til, at vi kan tage det næste skridt, fortæller administrerende direktør Jens Risvig Pedersen.

- Det vi gør, i det skridt her, er at investere i udstyr til at kunne lave de større tårne, og flere af de større tårne. Det er nyt svejseudstyr og nye store maskiner til at flytte tårnsektioner rundt på matriklen, tilføjer han.

Tårnsektioner på 200 tons

Der er tale om semiautomatiseret svejseudstyr, der skal bruges til at svejse de enorme tårnsektioner, uden at produktionen bliver for mandskabs-tung.

- Det er portalsvejsere, hvor vi svejser flere svejsninger ad gangen, men der sidder kun én mand og gør det. Det er næsten lige så effektivt som robotsvejsning, for en person svejser faktisk fire svejsninger ad gangen, forklarer Jens Risvig Pedersen.

Til de aktuelle tårne til Siemens Gamesa er de største sektioner 7 meter i diameter og vejer 200 tons.

Langsigtet plan

Men investeringen skal geare Wlecon til at kunne producere endnu større tårne.

- Nu tager vi den ordre her, og med den i hånden er det startskuddet til, at vi laver den næste udbygning. Men udbygningen bliver ikke kun til det her. Det bliver også, så vi kan producere de næste generationer af tårne på det udstyr, vi køber nu, siger Jens Risvig Pedersen.

- Vi har en langsigtet plan, som vi arbejder ud fra. Afhængig af, hvad vores kunder vil være med til, og hvad deres behov er, så er vi egentlig klar til at komme med på den vogn, slutter han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094