23948sdkhjf

Tyske maskinproducenter ser lys for enden af tunnelen

Den tyske brancheforening for producenter af værktøjsmaskiner, Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW), forventer, at salget i den tyske maskinindustri vil vokse med 6 procent til 12,6 milliarder euro (93,7 milliarder kroner) i 2021.

På VDW’s årlige pressekonference pointerede bestyrelsesformand Heinz-Jürgen Prokop, at forbedringer i samfundsøkonomien stimulerer virksomhedernes lyst til at investere.

- Efter to år med stor tilbageholdenhed er der nu et stærkt behov for at indhente det forsømte, sagde han.

Især bilindustrien, som er maskinproducenternes største kundegruppe, nyder godt af et økonomisk opsving i Kina, mens elektronikindustrien, fødevareindustrien, logistik og dele af medicinalindustrien har haft det godt under coronakrisen – det forventes at fortsætte.

Men også i Europa forventer VDW fremgang med en stigning i investeringerne på 10 procent efter et stort fald under krisen. For maskindustrien alene forventer VDW en fremgang i ordrerne på 35 procent i år.

- Ikke desto mindre bliver det ikke let at komme tilbage på før-corona niveau, sagde Heinz-Jürgen Prokon.

I 2020 faldt ordremængden med 30 procent på grund af coronakrisen, og året før oplevede man et lignende fald. I 2019 blev produktionskapaciteten i den tyske maskinindustri udnyttet med 88 procent – det faldt til 72 procent i 2020. Så lavt et niveau er ikke set siden 2009.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094