23948sdkhjf

Fornuftsægteskab giver ny vækst hos Accuratech

Thise Mejeri, fjerkræslagteriet Rose i Vinderup og andre virksomheder i fødevareindustrien har travlt, og det smitter af hos firmaet Accuratech i Holstebro.

Her udvikler de ansatte softwareløsninger til at styre lager, kvalitet, opmærkning, sporbarhed og andre dele af processerne.

Antallet af medarbejdere hos Accuratech er fordoblet over de seneste år, og det er også bruttooverskuddet. Det allernyeste regnskab viser ny fremgang i bruttoresultat og også i overskud og egenkapital.

Accuratech indgik i 2019 et ”fornuftsægteskab” med Scanvaegt Systems i Århus. Scanvaegt Systems købte samtidig 60 procent af aktierne i Accuratech.

- Scanvaegt havde en salgsorganisation, som kan hjælpe os med at sælge vore softwareløsninger. Og vi har produkterne. Det har givet værdifuld synergi, siger direktør og medejer Søren Schultz Jespersen fra Accuratech.

Han understreger, at firmaet bliver liggende i Holstebro. Her er det lykkedes at tiltrække udviklere, som tidligere arbejdede hos firmaer i Århus. Søren Schultz Jespersen og stifteren af firmaet, Benny Filtenborg, bor også begge i Holstebro Kommune.

I starten af corona sidste forår mærkede Accuratech en opbremsning hos nogle kunder. Rejserestriktioner gjorde det samtidig svært at installere ny software blandt andet på store trawlere fra Royal Greenland. Men nu vender optimismen tilbage, og firmaet gør klar til ny vækst. Accuratech er godt inde på det nordiske marked, men der ligger uopdyrkede muligheder i Tyskland og Polen, mener ledelsen.

Samtidig er firmaet på vej ind på nye felter. Blandt andet med ordrer til Helsingør-virksomheden Trelleborg Sealing Solutions, der fremstiller tætninger og pakninger til eksempelvis flyindustrien og elbiler.

Benny Filtenborg stiftede Accuratech i 2004 som hobbyvirksomhed ved siden af sit lønmodtagerjob og gjorde det fuldtids i 2011. Han gik som ung ud af 10. klasse og begyndte som produktionsmedarbejder på fjerkræslagteriet i Vinderup. Søren Schultz Jespersen er økonomiuddannet og har også tidligere arbejdet på fjerkræslagteriet Vinderup og kom ind som medejer af Accuratech i 2014.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093