23948sdkhjf

Fem robottrends der kommer til at præge 2021

Robotter i tusindvis bliver installeret på fabrikker over hele verden i disse år.

International Federation of Robotics kommer her med fem bud på trends, der kommer til at præge industrien.

  1. Robotterne lærer nye tricks: Kunstig intelligens i kombination med visions- og andre sensoriske systemer gør robotterne i stand til at klare komplekse opgaver. Et eksempel er bin picking, der tidligere kun var muligt med menneskelig hjælp. Nye generationer af robotter er lettere at installere og programmere og kan sluttes sammen.

  2. Robotter arbejder i intelligente fabrikker: Bilindustrien var pionerer inden for intelligente fabrikker med brug af robotter på de montagelinjer, der har været en del af industrien i mere end 100 år. Fremtiden tilhører robotter koblet op i netværk med selvkørende køretøjer. Udstyret med den nyeste navigationsteknologi er disse robotter mere fleksible sammenlignet med traditionelle produktionslinjer. Karosserier flyttes med førerløse transportsystemer. De kan frakobles montagelinjens flow og blive omdirigeret til en samlestation, hvor individuelt udstyrede varianter kan samles. Når modellerne skifter, skal man blot omprogrammere robotterne i stedet for at ændre hele produktionslinjen.

  3. Robotterne går ind på nye markeder: Industrier som føde- og drikkevarer, tekstil, træprodukter og plastik, som blot er i den spæde start med automatisering, tager flere robotter ind. Den fortsatte digitale transformation fører til helt nye forretningsmodeller, fordi producenterne lettere kan diversificere produkterne. I den intelligente fabrik kan forskellige produkter samles sideløbende med det samme udstyr – den traditionelle produktionslinje eksisterer ikke længere.

  4. Robotter reducerer CO2-aftrykket: Investeringer i morderne robotteknologi drives også af krav om mindre CO2-udledning. Moderne robotter er energieffektive og reducerer dermed energiforbruget i produktionen. Gennem større præcision giver de også færre afviste produkter, hvilket er godt for forbruget af råvarer.

  5. Robotter hjælper med at sikre leverandørkæden: Coronapandemien har gjort problemerne med en global forsyningskæde synlige. Producenter har nu muligheden for at gentænke forsyningskæderne. Når produktiviteten udjævnes gennem automatisering, får producenterne øget fleksibilitet, som måske ikke tidligere har været til stede i højtlønslande som EU, Nordamerika, Japan og Sydkorea.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109