23948sdkhjf

Udflytning uden jobtab - Fiberline opbygger helt ny produktion til byggeriet

Med etableringen af Fiberline Building Profiles står byggeaktiviteterne i den 41 år gamle Fiberline-koncern nu på egne ben. Alt fra udvikling og produktion til salg af glasfiberprofiler til byggeriet er nu placeret i det nye selskab. 

Ejerskabet ligger udelukkende hos Fiberline-stifterne fra Thorning-familien, men på grund af den store fremgang i det oprindelige selskabs vindaktiviteter, betyder selvstændighed for byggeaktiviteterne, at firmaet flyver fra Fiberline-reden på Barmstedt Alle i Middelfart.  

I løbet af 2021 rykker byggegrenen således til et endnu ikke fastlagt sted i Trekantområdet, fortæller direktør for det nyetablerede firma, Torben Rønlev, til Metal Supplys søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Med følger omkring 20 af de 70 ansatte, som i dag er tilknyttet byggeaktiviteterne. De øvrige 50, der er tilknyttet produktionen, mister dog ikke jobbet. De skifter i stedet over i Fiberlines vindaktiviteter, som har udsigt til at vokse yderligere den kommende tid. For øjeblikket er samlet godt 350 ansatte i Fiberline. 

Udflytning uden dansk jobtab 

– I løbet af de næste halvandet til to år kommer vi til at etablere produktionen et sted i udlandet, uddyber Torben Rønlev om ændringerne. 

– Det er ikke en udflytning i traditionel forstand – det koster ikke arbejdspladser i Danmark, påpeger han med henvisning til overflytningen af de produktionsansatte til vindaktiviteterne. 

Nu venter så opbygning af en ny produktion af løsninger i glasfiberprofiler til byggeriet og til industriel brug. Det kommer til at ske i løbet af 2022 et sted i Central- eller Østeuropa med en forventet bemanding på 50 i produktionen og yderligere 15-20 i administrationen på produktionssitet. Meget taler for Polen, men intet er ”mejslet i sten”, som Torben Rønlev udtrykker det. 

Tidsplanen for etableringen af den nye organisation og produktion har taget højde for corona og de gener, den medfører, påpeger direktøren også. 

– Vi kæmper da med det. Det begrænser vores muligheder for at rejse ud og se på det (mulige lokaler og placeringer, red.), siger han og tilføjer, at man i bedste TV-køkkenet stil har snydt lidt og allerede været på ture til mulige sites i løbet af det forgangne år.   

Løntung byggeaktivitet og markedstilstedeværelse bag udflytning

Når pilen peger på Østeuropa som base for produktionen skyldes det ifølge Fiberline-direktøren, at der er en forholdsvis stor besparelse at hente, da byggeaktiviteten er relativt løntung sammenlignet med Fiberlines vindaktiviteter.  

– Men vi kigger også på at ekspandere vores forretning i Østeuropa. Der er mange interessante ting i gang i Polen, så vi vil også stå med en fordel, hvis vi fysisk er etableret dernede, påpeger direktør og tilføjer, at produktionssitet samtidig vil være beliggende tæt på det store tyske marked.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078