23948sdkhjf

Corona tager livet af sjællandsk conveyor-producent

Skifteretten i Næstved har afsagt konkursdekret over virksomheden Conveyor Technique.

Virksomheden var specialiseret i produktion af interne transportanlæg, og op mod 90 procent af produkterne gik til eksport.

Ifølge advokat Nicolai Christen Dyhr fra advokatselskabet Horten, der er kurator i konkursboet, er det coronakrisen, der har kostet virksomheden livet.

- Det her er et meget godt eksempel på virkningerne af nedlukningerne, for de har jo ikke kunnet krydse grænserne hverken til Sverige, Tyskland, Polen, Frankrig, Benelux og så videre, og de har simpelthen ikke kunnet komme ind og byde på de ordrer, de plejer at vinde. Det har ramt dem rigtig hårdt i det foregående år, siger Nicolai Christen Dyhr.

35 medarbejdere suspenderet

Allerede sidste efterår tog virksomheden konsekvensen og skar ned fra 50 til cirka 35 medarbejdere på fabrikken i Næstved

- De er nu suspenderet, så de er hjemsendt i foreløbig op til 14 dage, siger Nicolai Christen Dyhr.

Han melder allerede nu om interesse for at overtage dele af eller hele konkursboet og regner med, at der er en afklaring inden for 14 dage.

- Det er en trist historie, og jeg håber virkelig, vi kan redde nogle arbejdspladser. Det er simpelthen det vigtigste for mig, lyder det fra Nicolai Christen Dyhr.

- Det er nogle gode, solide folk. De har værdierne det rigtige sted. Det er sådan nogle virksomheder, Danmark skal leve af, så det er trist. Men vi håber det bedste, og så ser vi. Det kræver jo, at vi finder nogen, der har penge og kapital og tør tage en risiko og skyde noget ind i det her, slutter han.

Sorte tal før krisen

Conveyor Technique har rødder tilbage til 1993 og flyttede så sent som i 2019 til nye og større lokaler på Glarmestervænget i Næstved.

I det senest offentliggjorte regnskab, der er fra netop 2019, kom man ud med et overskud før skat på 0,9 millioner kroner. Selskabets egenkapital var ved regnskabsårets udgang på 9,5 millioner.

Regnskabet blev frigivet i slutningen af juni 2020, og allerede da var virksomheden ifølge ledelsesberetningen kraftigt påvirket af coronakrisen med en presset likviditet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11