23948sdkhjf

Universal Robots henter ny topchef hos Schneider Electric

1. marts starter Kim Povlsen som ny administrerende direktør hos Universal Robots.

Han overtager stillingen efter Jürgen von Hollen, som forlod robotproducenten ved årsskiftet. I mellemtiden har Greg Smith, der er chef for moderselskabet Teradynes automations-division, været konstitueret i stillingen.

- Jeg er begejstret for at introducere Kim Povlsen som ny president for Universal Robots, siger Greg Smith, og fortsætter:

- Kim kombinerer fantastiske resultater som en dynamisk topleder med en dyb interesse i robotteknologi. Med Kim ombord er Universal Robots positioneret til at styrke sin førerposition i det globale marked for kollaborative robotter. Med Kims lederskab kan vi accelerere væksten inden for nye applikationer og vækstmarkeder for cobots. Universal Robots var et af de oprindelige selskaber i kernen af Odenses innovative robotmiljø, og vores globale kunder anerkender den innovation og kvalitet, som udspringer af denne danske arv. Jeg er derfor meget glad for at have en dansk topchef i spidsen for Universal Robots, som kan bygge videre på vores resultater og understøtte den videre udvikling af vores nye hovedsæde i Odense.

38-årige Kim Povlsen har en kandidatgrad i ingeniørvidenskab og informationsteknologi fra SDU og kommer fra en stilling som vice president, global technology strategy hos Schneider Electric. Her har han været ansvarlig for den teknologiske strategi og eksekvering i en global organisation med en omsætning på adskillige milliarder dollars.

- Jeg har fulgt og været imponeret af Universal Robots lige fra starten, siger Kim Povlsen, og fortsætter:

- For mig repræsenterer selskabet det højeste niveau indenfor innovation og potentiale, og jeg var begejstret, da jeg blev tilbudt denne unikke lederrolle. Virksomheden har ikke blot udviklet en hel kategori af kollaborative robotter og skabt et globalt økosystem af partnerteknologier samt etableret et globalt distributionsnetværk. Universal Robots har også potentialet til fundamentalt at genskabe automatisering på tværs af de globale økonomier. Jeg ser frem til at blive en del af Universal Robots, møde mine nye kolleger, lære af deres erfaringer og skabe nye resultater sammen med dem.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125