23948sdkhjf

Turnaround: Beritech Manufacturing satser på sorte tal i år

Sammen med Claus Bilde overtog Bent Larsen sidste efterår den nordjyske underleverandør Danish Laser Technology.

Selskabet hedder i dag Beritech Manufacturing, og de to ejeres fremmeste opgave de seneste måneder har været at gennemføre en omfattende turnaround i virksomheden.

Store forventninger

Det afspejler sig også i det årsregnskab, der for nyligt er blevet offentliggjort. Her endte man med et underskud før skat i 2020 på 9,6 millioner kroner.

- Det var absolut en virksomhed, der var gået nedenom og hjem, hvis ikke den var blevet overtaget. Nu lavede vi en ejerkonstruktion, som betalte al gælden ud, og så kørte vi de sidste par måneder og stoppede blødningen. Så kører det ellers bare fremad nu, og vi har store forventninger til året, fortæller Bent Larsen til Metal Supply.

Har investeret millioner

Og der er sket store omvæltninger på fabrikken i Aalborg. I første omgang skar de nye ejere helt ind til benet, men samtidig har de i seneste regnskabsår investeret 9,8 millioner kroner i produktionen.

- Vi har lavet om på hele konceptet. Konceptet var tidligere, at vi skærer rør, plader, laserskærer og bukker, men vi har suppleret med, at vi svejser tingene sammen, sliber dem, bearbejder dem og leverer et færdigt produkt til vores kunder. Altså bygget mere på værdikæden, forklarer Bent Larsen.

Det har også betydet, at der atter hentes nye medarbejdere ind på fabriksgulvet.

- Vi skar jo ned, da vi overtog virksomheden. I gennemsnit har der i det gamle DLT været omkring 60 mand, men vi skar helt ned til 22, og så vil jeg umiddelbart regne med, at vi når op på 30-35 mand i år. Lige nu er vi 28, siger Bent Larsen.

Forventer fordobling af omsætningen

De ekstra medarbejdere skal naturligvis tilskrives, at der atter er kommet gang i hjulene på fabrikken, og det kommer i den grad til at afspejle sig i regnskabet for 2021.

- I forhold til sidste år vil vi forvente, at vi cirka dobler omsætningen i år. Vi forventer også en del ansættelser, og nu begynder der at blive sorte tal på linjen. Det kører derudaf nu, og det forventer vi, det bliver ved resten af året, lyder det fra Bent Larsen.

Beritech Manufacturing A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 14,0 26,1
Driftsresultat -8,4 -5,0
Resultat før skat -9,6 -6,3
Årets resultat -8,8 -6,3
Balancesum 39,0 36,6
Egenkapital 1,6 -19,6
Antal ansatte 38 52
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094