23948sdkhjf

Farvel til et stykke randrusiansk industrihistorie

I 2010 trillede de sidste mejetærskere ud af Dronningborg Maskinfabrik i det nordøstlige Randers. Nu er nedrivningen af fabrikken i gang, skriver Randers Amtsavis.

Planen er, at det store fabriksområde hovedsageligt skal omdannes til boliger. Enkelte af de gamle fabriksbygninger bliver måske bevaret som erhvervslejemål, men langt det meste forsvinder.

Det er entreprenørselskabet Lillebælt Gruppen og Udviklingsselskabet Dronningborg Ejendomme, der forestår nedrivningen. De regner med at være færdig til sommerferien, hvorefter det skal besluttes, hvem der skal bygge på grunden.

Dronningborg Maskinfabrik blev grundlagt i 1894 af Niels Kristian Nielsen, der gennem flere år havde produceret rensemaskiner, og i 1913 konstruerede han sit første tærskeværk. Sidenhen blev produktionen omlagt til de velkendte mejetærskere, som i tusindvis er rullet ud fra fabrikken i Randers. I 1960’erne var mere end 60 procent af mejetærskerne til den danske landbrug produceret i Randers.

Dronningborg Maskinfabrik blev i 1997 overtaget af amerikanske Agco, der i 2010 altså besluttede sig for at nedlægge produktionen i Randers og i stedet flytte den til koncernens fabrik i Italien.

Tilbage i Randers er i dag en udviklings- og serviceafdeling med cirka 40 ansatte.

Originalartikel: https://amtsavisen.dk/artikel/et-stykke-randers-forsvinder-dronningborg-maskinfabrik-rages-ned-nu

Læs mere om: agco
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078