23948sdkhjf

Ny mand i spidsen for Nexts industriuddannelser

Martin Samsing kommer fremover til at stå i spidsen for industriuddannelserne på erhvervs- og gymnasieskolen Next Uddannelse København

Der er fint med opgaver i industrien samtidig med, at mange erfarne medarbejdere er på vej på pension. Det betyder en stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft. Blandt andet i hovedstadsområdet er der mangel på faglærte til at løse opgaverne i industrivirksomhederne.

Den udfordring skal 45-årige Martin Samsing være med til at løse. Han er ansat som ny uddannelsesdirektør i Next Uddannelse København, hvor han skal stå i spidsen for blandt andet erhvervs- og gymnasieskolens industriuddannelser.

- Erhvervsuddannelserne kæmper desværre for at finde sit ståsted i en verden, der ikke altid vil dem, men har hårdt brug for dem. På flere uddannelser oplever vi en svigtende interesse, og samtidig er der en tiltagende mængde af unge, som træffer et helt automatisk valg om at gå på gymnasiet, selvom det i nogle tilfælde måske slet ikke er det rigtige, siger Martin Samsing, og fortæller videre:

-  Jeg glæder mig til opgaven med at profilere, rekruttere til og kvalitetssikre uddannelserne i samarbejde med arbejdsmarkedets parter, herunder virksomhederne. Det er vigtigt, at vi sikrer, at virksomhederne kan få den kvalificerede arbejdskraft, der er behov for, og at eleverne får en tidssvarende og langtidsholdbar uddannelse, siger Martin Samsing.

Har indgående kendskab til uddannelsesområdet

Den nye uddannelsesdirektør er rekrutteret internt. I 2016 blev han ansat som uddannelsesleder på gf1-området på Next, og siden juli 2020 har han været konstitueret som uddannelsesdirektør med ansvar for erhvervs- og gymnasieskolens industri-, skønhed- og medieuddannelserne. Det arbejde har han gjort så godt, at han nu ansættes permanent i stillingen.

Martin Samsing er uddannet lærer, men har hovedsageligt siddet i lederstillinger i Forsvaret samt i et par større private virksomheder. Derudover har han en Master i Ledelse- og Organisationsudvikling fra Århus Universitet. Han er ved siden af arbejdet valgt ind i byrådet i Gladsaxe Kommune for Socialdemokratiet, hvor han især har fokus på børne- og undervisningsområdet.

Next Uddannelse København udbyder industriuddannelserne i både København NV (Emdrup) og Ishøj. På lokationerne uddannes blandt andet industriteknikere, værktøjsmagere, procesoperatører, smede, elektrikere og industrioperatører.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157