23948sdkhjf

Lemvigh-Müller får grønnere distribution

Stål- og teknikgrossisten har indgået en aftale med logistikgiganten DSV om at udskifte cirka 1.700.000 liter traditionelt brændstof med HVO100-biodiesel. Det oplyser Lemvigh-Müller i en pressemeddelelse.

Ifølge grossisten vil skiftet spare klimaet for op til 90 procent CO2.

- Bæredygtighed er højt på agendaen hos vores kunder. Ikke mindst industrien og mange installationsvirksomheder har fokus på at reducere deres CO2-udledning til et minimum. Vi har en opgave i at hjælpe vores kunder i mål med det, og det ligger i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar. Ved at skifte til HVO100 hjælper vi vores kunder med at blive mere grønne, og vi bliver også selv grønnere – til gavn for klimaet, siger Christian Herbert, kommerciel direktør, Lemvigh-Müller.

7 millioner klimavenlige kilometer

I første omgang har Lemvigh-Müller indgået en aftale med DSV, der står for distributionen af varer fra grossistens tekniske lagre. Fra 1. februar 2021 bliver der fyldt HVO100 på DSV’s lastbiler, svarende til hvor mange kilometer de kører for Lemvigh-Müller – godt 7,2 millioner kørte kilometer årligt. Den forventede CO2-reduktion er 3.794 tons årligt.

Det er på distributionen, at grossister har deres største CO2-aftryk, og Lemvigh-Müller ser HVO100 som vejen frem i de kommende år, indtil det er muligt at køre på for eksempel ren el:

- Vi ønsker den løsning, der her og nu skaber størst mulig forskel for klimaet og for vores kunder i deres målsætninger for CO2-reduktion. Med HVO100 tager vi et kvantespring og fjerner op til 90 procent af udledningen. Samtidig kommer det vores kunder i hele landet til gode, fordi distributionen gennem DSV er landsdækkende, siger Christian Herbert.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063