23948sdkhjf

Nordjyder øjner gennembrud for hybridgear

ME Production har de seneste år investeret og udviklet massivt i marine hybridgear-løsninger. Det øgede fokus på den grønne omstilling i samfundet har været med til at speede processen op, og den nordjyske virksomhed oplever lige nu et boom af forespørgsler.

ME Production oplever specielt, at det er til fiske- og arbejdsfartøjer, der efterspørges hybridgear, hvilket giver god mening ifølge sales manager Claus Madsen

- Vores hybridgear kan kombineres med en elmotorer, som for eksempel booster dieselmotoren, når der er behov for ekstra effekt, eller hvis man af forskellige årsager periodevis ønsker at køre ren eldrift eller combi mode. I nogle tilfælde opnås der betydelige brændstofbesparelser på over 50 procent. For eksempel kan et fremdrivningsanlæg med en dieselmotor på 500 kW øge sin effekt med op til 300 kW. Interessen gælder såvel nybygningsprojekter samt installation i eksisterende fartøjer, fortæller Claus Madsen.

Der har de seneste år været meget fokus på hybridløsninger, og nu begynder snakken at ende ud i reelle forespørgsler, lyder det fra Claus Madsen. Samlet set er installationsomkostningerne selvfølgelig højere men positiveffekten på både miljø og skibeejernes ønske om grønnere profil vægtes højere.

Dette er yderligere hjulpet på vej politisk, idet man i enkelte markeder, for eksempel Norge, tilbyder anseelige tilskudsordninger til omstilling og installation af ”grønnere” løsninger.

- Det glæder os, at markedet begynder at se andre veje end de traditionelle gearkasser til dieselmotorer. Vi har en komplet ny Mekanord gearserie for hybriddrift på trapperne klar til introduktion, og vi forventer, at 2021 bliver gennembruddet for vores hybridgear, slutter Claus Madsen.  

ME Production leverer hybridgear løsninger med en ydelsesvariation fra 150 kW til 8.000 kW.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093