23948sdkhjf

Ændret ejerstruktur og ledelse hos Lönne Scandinavia

Lönne Scandinavia får nye ejere. Lønne Invest har indgået en aftale med investeringsselskabet Credo Partners om at danne et nyt holdingselskab, som hver af parterne skal eje 50 % af.
– Aftalen vil styrke Lönnes position og muligheder som en stærk og selvstændig aktør på markedet for tekniske komponenter, siger administrerende direktør og bestyrelsesformand Terje Lønne.

Den 71-årige Terje Lønne tog over som ejer, administrerende direktør og bestyrelsesformand i Lønne Maskinforretning i 1968. På det tidspunkt havde selskabet en omsætning på 1 mio. kr. Siden dengang er virksomheden blevet den største i Norge inden for sit felt – og blandt de førende i Norden.

Credo bidrager med kapital og kompetence
Den samlede omsætning i Lönne Scandinavia i 2011 ventes at blive over en halv milliard kroner, og koncernen vil fortsætte den udvikling og den vækst, selskabet har oplevet i de 43 år, Terje Lønne har stået i spidsen.

– Lönne Scandinavia er en veldrevet koncern med et anerkendt mærke og en stærk organisation i de nordiske lande. Vi ser frem til at bidrage til en positiv udvikling af virksomheden, siger senior partner Wilhelm Mohn fra Credo Partners.

– Lönne har en stærk og til dels unik konkurrencemæssig position i Norden. Selskabet er det eneste, som kan tilbyde kundetilpassede løsninger i en nordisk integreret distributionsplatform til kunder med behov for elektromekaniske produkter og løsninger i Norden. Vi anser derfor Lönne som en særdeles robust platform for videre industriel ekspansion i Norden, siger Wilhelm Mohn.

Ole Jacob Myre bliver ny topchef
Ud over ændringen i ejerskabet i Lönne Scandinavia vil Terje Lønne fra årsskiftet overlade jobbet som administrerende direktør til 44-årige Ole Jacob Myre. Han har siden 2009 været koncerndirektør med ansvar for virksomhedens drift. Ole Jacob Myre har tidligere blandt andet arbejdet i Stolt Sea Farm, heraf fire år som administrerende direktør for koncernens datterselskab i Belgien.

– Vi kan tydeligt se, hvordan Ole Jacob Myre i de år, han har været COO i Lönne, har ledet arbejdet med at styrke selskabet yderligere. Lönne er blevet et særdeles veldrevet selskab med gennemgående kvalitet og leveringspræcision. I løbet af de seneste år har Lönne kvalificeret sig som global leverandør til internationalt førende selskaber, fx inden for maritim industri og offshore. Myres systematiske arbejde og lederskab har været afgørende for, at dette er lykkedes, siger Wilhelm Mohn.

Terje Lønne skal fortsat aktivt bidrage til den videre udvikling af Lönne, men indtager fremover en friere rolle i forhold til selskabet. Terje Lønne vil have hovedfokus på arbejde med forretningsudvikling, både hvad angår organisatoriske muligheder og i forhold til potentielle opkøb og samarbejdspartnere i Norden. Tor Magne Pedersen fortsætter som finansdirektør. Aftalen om det nye ejerskab i Lönne Scandinavia medfører i øvrigt ingen ændringer for selskabets medarbejdere.

I bestyrelsen for Lönne Holding og Lönne Scandinavia bliver Wilhelm Mohn ny formand, mens Terje Lønne fortsætter som medlem. Fra Credo Partners vil også senior partner Pål Brynsrud blive medlem af bestyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094