23948sdkhjf

Global Boiler Aalborg klar til vækst efter coronakrisen

Global Boiler Aalborg lever i høj grad af at rejse verden rundt og foretage reparationer på dampkedler, trykbeholdere og rørsystemer, hovedsageligt på skibe.

Da verden lukkede ned i marts 2020, blev det særdeles vanskeligt at udføre virksomhedens normale servicer

- For et reparationsfirma som Global Boiler er det svært, for ikke at sige umuligt, at udføre noget meningsfyldt arbejde ved at arbejde hjemmefra – så for at beskytte vores ordrebog, som indeholdt overvejende jobs og leverancer til nu udskudte projekter, blev det besluttet at nedlukke produktionen og hermed følge regeringens anbefalinger, fortæller medejer Michael Søndergaard.

Nedlukningen varede næsten tre måneder, og i den periode blev der kun udført absolut nødvendige jobs og reparationer, som ikke kunne udskydes.

Virksomhedens afdeling i Dubai kom dog i gang efter få uger og har siden nydt godt af stor efterspørgsel i markedet, både lokalt og globalt. Singapore-afdelingen har været sværere at få genåbnet i større stil som før corona, da der stadig er to ugers kontrolleret isolation for alle indrejsende til landet. Virksomhedens lokale medarbejdere er dog atter i fuldt sving.

Acceptabelt 2020

Michael Søndergaard kalder dog 2020 for et acceptabelt år alt taget i betragtning.

- Som vi også ser her i Danmark med de seneste delvise nedlukninger i mange kommuner over hele landet, så er corona stadig er en væsentlig faktor at tage hensyn til, også på verdensplan hvor vi jo opererer. Det er derfor svært at forudsige, hvor og hvornår de planlagte og ordrede projekter kan og skal udføres, da skibene jo hele tiden bevæger sig afhængigt af, hvilken charter de hver især befinder sig i. På trods af dette har vi i Global Boiler alligevel siden begyndelsen af oktober præsteret over 30.000 arbejdstimer ude i verden med en stor grad af logistik, styring og kontrol som følge, på projekter som er udskudt hen over året, siger han.

Han forventer derfor at Global Boiler går en hektisk tid i møde, når coronaen engang er drevet over.

- Når vi får vaccinationen alle sammen, og der bliver ro på hele verden, og vi kan rejse uden restriktioner og karantæneregler, så har vi nogle områder, vi skal have sat noget mere turbo på rent udviklingsmæssigt. Det er først og fremmest Singapore. Dubai er vokset med ekspresfart selv under corona, for de var ret hurtige til at lukke op igen, siger Michael Søndergaard.

Flere udvidelser på vej

Allerede nu er virksomheden dog i gang med at ekspandere. Specielt virksomhedens afdeling i Dubai kommer til at gennemgå væsentlige forandringer. Siden 2018 er afdelingen vokset fra tre til næsten 60 medarbejdere, og dette ser ifølge Michael Søndergaard ud til at forsætte yderligere. 

I løbet af første halvår 2021 planlægger man derfor udflytning til et 2.600 kvadratmeter værksted, som er fuldt dækket med portalkraner. Det kommer igen til at betyde, at leverings- og gennemløbstider i produktionen kan forkortes i forhold til i dag, hvor alle rør og materialer i det eksisterende værksted overvejende håndteres manuelt, kun med fysisk hjælp fra gaffeltruck. Der vil også blive plads til et større lager af rør end de nuværende 500 tons.

Også i Singapore planlægger man udflytning til et større værksted i løbet af 2022, hvor det eksisterende lejemål udløber. Indtil da vil Global Boiler udbygge den lokale organisation yderligere, når corona-restriktionerne bliver opblødt.

I hovedafdelingen i Svenstrup syd for Aalborg er der også udvidelser på programmet. Netop nu er Global Boiler i gang med at installere og ibrugtage en ny CNC-styret rørbukkemaskine, som også kan lave rørspiraler – typisk brugt i mindre dampgeneratorer og hedtolie-kedler. Den skal supplere virksomhedens to automatiske svejselinjer for ribberør til at økonomisere påsætning af pigge på store pinrør til kedler.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093