23948sdkhjf

Bilas bundlinje skrumper i pandemi-plaget marked  

Omsætningen stiger med tre procent og nærmer sig en halv milliard, mens indtjeningen næsten er halveret hos Bila Group. 

Når man dykker ned i den danske automationskæmpes nye årsregnskab, kan man se, at omsætningen har været nogenlunde stabil de seneste tre år. Derimod har overskudsgraden været faldende siden rekordåret 2017/18, hvor nøgletallet lå på 15,5 procent. 

I det nye regnskab falder resultatet før skat til 32,8 mio. kr. og en overskudsgrad på 7,2 procent. Årsagerne skal man finde i et covid-19-hærget marked.

Tilfreds med resultat

Det har ikke været muligt at få en kommentar til regnskabet fra CEO Jan Bisgaard Sørensen, men i ledelsesberetningen skriver koncernen, at man finder resultatet tilfredsstillende ud fra markedssituationen.

Her forklarer man også, at resultatet er påvirket af covid-19 pandemien, som har vanskeliggjort servicearbejde hos fremstillingsvirksomhederne, har bevirket udskydelse af en del projekter, og at investeringer i ny produktionskapacitet er afventende i forhold til pandemiens varighed. Specielt har pandemien vanskeliggjort salgsarbejde i udlandet på grund af rejserestriktioner, står der i beretningen.

Samtidig peger ledelsen også på, at pandemiens genopblusning i de sidste måneder af 2020 og uvisheden om, hvornår vaccinen bevirker en tilbagevenden til mere normale tilstande, påvirker forventningerne til det kommende regnskabsår i negativ retning.

Koncernen forventer dog en betydelig vækst i både omsætning og indtjening. Forventningerne skal især findes i etableringen og udviklingen af det nye forretningsben logistics.

Nyt forretningsben

Logistics er i gang med at opbygge et omfattende netværk af forhandlere verden over. Divisionen er lokaliseret i Aalborg og beskæftiger sig med ”End-of -Line”-udstyr. Det nye forretningsben skal være katalysatoren for international vækst. 

- Investeringen har i det forgangne år ikke materialiseret sig i resultater, der afspejler sig positivt i årets resultat, men ledelsen forventer markante resultater herfra i de kommende år, skriver ledelsen. 

Koncernen har i de senere år fundet ny omsætning ved opkøb. I det seneste regnskabsår overtog man hele ejerskabet af Global AGV, og i september 2020 kom Reo-pack ind under vingerne.

Reo-pack beskæftiger 46 personer og fremstiller, sælger og servicerer maskiner til automatisk strækfolieemballering og etikettering af paller med færdigvarer.

Bila Group A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 492,9 478,1
Resultat af primær drift 35,7 60,8
Resultat før skat 32,8 60,1
Årets resultat 25,6 46,3
Balancesum 326,0 256,4
Egenkapital 149,4 138,9
Antal ansatte 313 303
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079