23948sdkhjf

Vølund kæmper for milliardordre

Det kommer til at koste Babcock & Vilcox Vølund millioner, hvis forbrændingsanlægget Amager Bakke falder til jorden.
Hos Babcock & Vilcox Vølund har man investeret 10 mio. kr. og 250.000 mandetimer i udviklingen af kedlen til det prestigefulde forbrændingsanlæg. Derfor kæmper den amerikansk-ejede koncern også for at overbevise politikerne om, at projektet er det rigtige. Og i sidste ende vil afgørelsen få betydning for Babcock & Vilcox Vølunds aktiviteter i Danmark.

- Hvis projektet bliver droppet, kan det blive meget svært for os at få enderne til at nå sammen. Vi skal så til at finde mindre opgaver, som langtfra fylder så meget i pipelinen, som Amager Bakke. Og man skal lige huske på, at de ordrer, en virksomhed som vores får, ikke her og nu giver afkast. De ordrer, vi indgår nu, kommer vi først til at leve af engang i 2013, siger administrerende direktør John Veje Olesen til Børsen.

Overvejer udflytning
I 2012 udgjorde de danske ordrer kun ca. 65 mio. kr. ud af en samlet omsætning på ca. 900 mio. kr., og John Veje Olesen frygter, at koncernens amerikanske ejere uden Amager Bakke-projektet vil overveje at flytte aktiviteter væk fra Danmark.

Han nævner blandt andet England som et meget lukrativt marked for koncernen lige nu. Her har man vundet ordrer for ½ mia. kr. Også Østeuropa forventer han bliver et vækstmarked i de kommende år.

Babcock & Vilcox Vølund beskæftiger ca. 400 medarbejdere i to afdelinger i Glostrup og Esbjerg, og John Veje Olesen vil ikke afvise, at der kan blive tale om afskedigelser uden Amager Bakke-projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094