23948sdkhjf

”Invest in Denmark” trækker rekordmange job til Danmark

Enheden for investeringsfremme bidrog i 2011 til at skabe eller fastholde 1.296 job i Danmark – en fremgang på 49 %.
En årlig KPMG-evaluering viser, at Invest in Denmark, der er Udenrigsministeriets enhed for investeringsfremme, tiltrak 49 % flere job til Danmark end sidste år.

Nyheden understreger, at Danmark trods vanskeligheder fortsat er attraktiv for udenlandske investorer, mener handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr.

- I en tid, hvor det generelt er svært at tiltrække udenlandske investeringer til Danmark, er det meget glædeligt at se, at den målrettede indsats for at tiltrække udenlandske virksomheder til Danmark gør en forskel. Det er enormt vigtigt i disse krisetider, hvor det at fastholde og skabe nye job i bund og grund er vores allervigtigste opgave for at kunne holde sammen på velfærdssamfundet, siger ministeren.

Nyt kommissorium skal styrke indsatsen
De tiltrukne udenlandske investeringer resulterer direkte i en række nye job, men betyder også, at andre virksomheder indenfor fx service, byggeri og underleverandører hyrer nye folk. Tæller man disse afledte effekter med, har vi skabt over 2.000 nye job i 2011. Og det kan mærkes rundt i landet.

- Kampen om investeringer og arbejdspladser er stadig benhård. Vi er gennem de senere år sakket bagud i konkurrencen om udenlandske investeringer, og vi skal gøre det meget bedre. Derfor har regeringen netop besluttet et kommissorium, som skal styrke indsatsen for at tiltrække og fastholde udenlandske virksomheder i Danmark, siger Pia Olsen Dyhr.

Derfor investerer virksomhederne i Danmark
Invest in Denmarks resultater bliver evalueret eksternt af revisionsfirmaet KPMG. De udenlandske virksomheder bliver blandt andet spurgt ind til de mest afgørende faktorer for, hvorfor de havde etableret sig i Danmark.

Her pegede virksomhederne på Danmarks højtuddannede arbejdskraft og vores forsknings- og udviklingskompetencer som nogle af de vigtigste årsager. KPMG konstaterer desuden, at 91 % af virksomhederne svarede, at Invest in Denmark havde afgørende indflydelse på deres beslutning om at investere i Danmark.

Invest in Denmark måler sine resultater på, hvor mange nye eller fastholdte job organisationen er med til at sikre ved at hjælpe udenlandske virksomheder til Danmark. Her lød tallet på 47 investeringsprojekter og et rekordhøjt antal på 1.296 job i 2011 mod 41 investeringsprojekter og 865 job i 2010. Ganger man det op med afledte jobeffekter, der ifølge en model udviklet af analysefirmaet Oxford Research følger med, såsom nye job eksempelvis indenfor service, lyder tallet på 2.151 job.

Fordelt på brancher kommer 31 % af jobbene fra grøn energi, 27 % fra informationsteknologi og 18 % fra bioteknologi. Den franske ingeniørvirksomhed Principia er en af de grønne virksomheder, som Invest in Denmark har hjulpet til Danmark. Principia ville ind på markedet for havvindmøller – et område hvor Danmark er blandt de førende i verden – og besluttede sig for at etablere et nyt udviklingscenter og regionalt salgskontor i Svendborg.

Invest in Denmark hører under Eksportrådet, Udenrigsministeriet, og har ca. 50 medarbejdere, hvoraf halvdelen er placeret på danske repræsentationer i Nordamerika, Asien og Europa. Medarbejderne opsøger potentielle investorer og hjælper dem med information om investeringsmulighederne i Danmark, etablering af kontakt til potentielle partnere, offentlige instanser, uddannelses- og forskningsinstitutioner, arrangering af ”fact-finding” og praktisk assistance i forbindelse med etablering i Danmark. Arbejdet er gratis og fortroligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078