23948sdkhjf

Sorte skyer truer Vestas i USA

Det trækker op til nye afskedigelser i vindmøllekoncernen, der torsdag kunne konstatere, at de amerikanske politikere endnu en gang forpassede muligheden for at forlænge den såkaldte PTC-ordning.
Tiden er ved at rinde ud for en forlængelse af PTC-ordningen på denne side af det amerikanske præsidentvalg, der finder sted i november. Torsdag stemte de amerikanske politikere for en generel skatterabat på indkomstskat, og vindmølleindustrien havde håbet, at PTC-ordningen ville blive forlænget som en del af dette forslag.

Den manglende forlængelse af PTC-ordningen kommer til at ramme vindmølleindustrien som en hammer. Flere iagttagere taler om en direkte nedsmeltning af det amerikanske vindmøllemarked i 2013.

- Min holdning er, at det var, hvad der kom igennem af væsentlige lovforslag i år. Dermed vil en vedtagelse først blive aktuel efter det amerikanske præsidentvalg i november. Det vil uvægerligt ramme markedet. Vi vil sandsynligvis komme til at se markedet falde 70-80 %, siger aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, til Jyllands-Posten.

USA er Vestas’ suverænt største marked, og koncernens topchef Ditlev Engel har en nødplan liggende klar i skuffen, hvis PTC-ordningen ikke forlænges. Allerede i starten af januar erklærede Vestas, at man er klar til at afskedige 1.600 medarbejdere i USA.

AWEA, der er den amerikanske vindmølleindustris interesseorganisation, vurderer, at udgangen af marts er absolut sidste chance for at få en forlængelse af PTC-ordningen stemt igennem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078