23948sdkhjf

City Group Overfladebehandling investerer i fremtiden

Den fynske virksomhed har mere end 40 år på bagen og har kunnet tilbyde stort set alle former for overfladebehandling af industriemner.

Nu er det sidste store hul blevet lukket i form af et ny pulverlakeringsanlæg, der kan tage emner op til 6,5 meter i længden.

- Det er noget, vi har brugt en del tid på at gå og tænke over. Tingene skal passe sammen i forhold til, hvad der i øvrigt sker af aktiviteter i forretningen. Pulvermaling har jo været efterspurgt i mange år, men vi har ikke rigtigt syntes, vi kunne få det til at passe ind i vores program før nu, siger administrerende direktør Karl Aage Nielsen.

Han fortæller videre, at han gennem flere år har mærket stigende efterspørgsel på pulverlakerede emner, men at han har tøvet, fordi etableringen af en helt ny bygning til et pulverlakeringsanlæg ville være en bekostelig affære.

Nu er det imidlertid lykkedes City Group at finde plads til anlægget i de eksisterende fabriksbygninger, og dermed er der tale om en langt mere acceptabel investering.

Nye muligheder

Nu er anlægget så etableret, kørt ind og i gang med de første kundeemner, og Karl Aage Nielsen er begejstret for resultatet.

- Det giver os masser af muligheder. Først og fremmest giver det mulighed for vores kunder til frit at vælge, og det var der, hvor vi kunne bidrage allerbedst i forhold til markedet. Nu kan du komme til City Group, som ligger lige ved den fynske motorvej, og få pulverlakeret dine trappeløb, trappevanger, gelændere eller altaner, men også alle dine småting, forklarer Karl Aage Nielsen.

- Men du kan også få det slyngrenset, sandblæst, metalliseret, vådlakeret - både store og små emner. Vi har tidligere specialiseret os i at kunne lave de rigtig store emner, blandt andet emnerne til Blox, hvor vi malede nogle emner, der vejede 110 tons og var 45 meter lange. Derovre lavede vi 32 emner, hvor det mindste var 12 tons, men de fleste lå på 30-50 tons. Det krævede en del af håndtere så mange store emner, men det var en opgave vi egentlig håndterede fint, fortsætter han.

Velegnet til bygge-kunder

Pulverlakeringsanlægget er som nævnt i en noget mindre kaliber, men ifølge Karl Aage Nielsen passer det rigtig godt til City Groups øvrige produktion:

- Vi er kendt for at lave små hurtige serier, og med det pulveranlæg, vi har, kan vi også lave det for folk. I og med at vi er meget relateret til byggeriet, så var vores første tanke trappeløb og trappevanger, for vi ved jo, hvor svært det er, når de får en vådlakeret trappe ud i byggeriet og skal skramle rundt med den. Den er mere sårbar, end pulveret er. Derfor har vi oplevet, at de kunder vi har rigtig mange af hellere ville have den pulverlakeret. Det var lidt ærgerligt, for hvis de skulle fravælge os på pulveret, var der risiko for, at de også fravalgte os på andre ting, siger han.

Selv om City Group tidligere har overfladebehandlet væsentlig større emner, så er det meget bevidst, at valget er faldet på et anlæg til 6,5 meter lange emner – og så må efterspørgslen afgøre, om det engang i fremtiden skal udvides.

- Selv om vi kun er 6,5 meter i længden i vores ovn, så er det dog en ovn, der er noget større end mange andre. Og det er helt klart et bevidst valg, for typisk jernlængde er 6 meter lang, og så må vi prøve at tilpasse vores, så vi kan få plads til den inde i ovnen. Det er der, vi er i første omgang. Fanger det her an, og det tror vi på, så har vi stadig jord, vi kan bygge på og lave et anlæg mere, og det vil vi ikke tøve med, slutter Karl Aage Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094