23948sdkhjf

Pessimisme vendt til optimisme hos Anmasi

Hos Anmasi, der producerer vaskeanlæg til industrien, har man de seneste år redet på lidt af en succesbølge med høj vækst og flere udvidelser af aktiviteterne i Grindsted.

Coronakrisen har dog sat en midlertidig kæp i hjulet, fortæller indehaver Jan Hedeby Sørensen.

- Coronatiden i foråret var vi ramt af på den måde, at vi ikke kunne besøge kunder, og kunder kunne ikke besøge os, og det gør selvfølgelig, at når man har minimal kundekontakt, så reducerer det også salget og mange aktiviteter. Det betød, at mange af de projekter, vi havde gang i, og som stod til at skulle ordres, sættes i gang produktionsmæssigt og leveres i andet halvår, de blev ikke effektueret. De blev simpelthen udskudt, forklarer han.

Stor, schweizisk ordre

Hen over sommeren kunne Jan Hedeby Sørensen og kollegerne dog mærke en bedring, og i løbet af efteråret har der været travlt på fabrikken i Grindsted.

- Her de sidste tre måneder har vi fået ordrebogen fyldt, så vi p.t. har ordrer i hvert fald et halvt år ud i fremtiden på vaskeanlæg, siger Jan Hedeby Sørensen, og fortsætter:

- Vi har for eksempel fået en millionordre til de schweiziske statsbaner på fire store vaskeanlæg til vask af dele til togvogne, hvor vi vasker dele op til 1 ton. Den er vi i gang med og skal lave de næste tre måneder. Så har vi også i Danmark fået en del ordrer ind på automatiske anlæg, som er blevet sat i ordre nu, fordi nu kan kunderne ikke udskyde det længere.

Tilbageholdne kunder

Jan Hedeby Sørensen har mærket en del tilbageholdenhed hos kunderne under coronakrisen med at sætte investeringerne i gang, men nu løsner det for alvor.

- De har holdt igen af to årsager. Den ene er den naturlige årsag, at vi ikke har kunnet sætte os sammen. Selv om vi har haft rigtig mange Skype-møder, så har det stadig sat en dæmper på i hvert fald at komme til at trykke på ordreknappen. Punkt to, så er det fordi, vores kunder også ser på, hvilken indflydelse den her corona får ud i fremtiden. Langt over halvdelen af vores omsætning er jo eksport, og vi har vores eget datterselskab Tyskland. Der var vi lidt heldige, at vi inden corona-tiden havde fået ordrer i bogen, så dem har vi leveret i år, forklarer Jan Hedeby Sørensen.

I Tyskland er specielt automobilindustrien stadig tilbageholdne, mens Anmasi til gengæld har god succes med at levere anlæg til medicinalindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078